1. Home
  2. Prezentacije
  3. Lamborghini prikazao Sian Roadster (GALERIJA)
Lamborghini prikazao Sian Roadster (GALERIJA)
0

Lamborghini prikazao Sian Roadster (GALERIJA)

348
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač predstavio je novu varijantu hiperautomobila Sian, i to onu bez krova! 

Prošle godine Lambo je uhvatio ostalu konkurenciju „na spavanju“ sa plasiranjem modela Sian. U pitanju je elektrifikovani hiperautomobil izrađen u veoma malom broju primeraka, što je opravdalo i izuzetno visoku cenu.

Sada je Lamborghini primenio isti recept i sa kabrio varijantom ovog modela. Sian Roadster koristi V12 agregat koji ima ispomoć malog elektromotora od 36 ks koji radi u sistemu od 48 V. Ova električna „pomoć“ pristiže pri niskim brzinama kako bi se ispravila kriva ubrzanja. Vozaču je ukupno na raspolaganju 820 konjskih snaga, čime je Sian Roadster postao najsnažniji serijski kabriolet na svetu, pretekavši Ferrari 812 GTS.

Italijanska marka navodi da će Sian Roadster imati bolje performanse od Aventadora SVJ, što znači da će ubrzavati do 100 km/h za manje od 2,9 sekundi, te da bi maksimalna brzina trebalo da iznosi 350 km/h! Osim toga, predstavnici za medije „razjarenog bika“ ističu da je ukupna masa ovog kabrioleta svega 1.650 kg, što će značajno doprineti ubedljivijim performansama.

Za razliku od kupe varijante, Roadster je predstavljen na zasebnom događaju koji je Lamborghini upriličio za nekolicinu srećnika. Ovaj brend nedavno je potvrdio da više neće izlagati na velikim auto-salonima, već da će za svoje premijere organizovati zasebne manifestacije.

Sian Roadster biće izrađen u svega 19 primeraka, i kao što je to i običaj sa ovakvim automobilima, svi su već rasprodati. Svaka od izrađenih jedinica biće specijalno specifikovana u saradnji sa kupcem koji će moći da izvrši potpunu personalizaciju vozila još dok je u procesu proizvodnje.

AutoRepublika 

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments