1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i20 N se na Nirburgringu priprema da sruši Polo GTI
Hyundai i20 N se na Nirburgringu priprema da sruši Polo GTI
0

Hyundai i20 N se na Nirburgringu priprema da sruši Polo GTI

126
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je imao dug put od marke koja je bila potpuno nezanimljiva automobilskim entuzijastima, do proizvođača koji proizvodi ozbiljne „hot heč“ modele. U međuvremenu, pored izazivača Golfa GTI, u pripremi je i „džepna raketa“, koja će se staviti naspram imena kao što su Polo GTI, Fiesta ST i Mini Cooper JCW. Reč je o i20 N.

Novajlija je špijuniran gde drugo nego na Nirburgringu, a ovo su lepe vesti za ljubitelje „hot heč“ primeraka iz B segmenta, s obzirom da su ga Clio i Peugeot 208 napustili.

Hyundai i20 nije nikada bio u Evropi popularan kao njegov „blizanac“ Accent u Americi. Mada korejski pulen odlikuje pristojna pouzdanost i kvalitet, nije mogao da se nosi s prestižom nemačkih i stajlingom francuskih modela.

Ipak, to je na putu da se promeni, jer i20 N će značajno popraviti imidž ovog modela, a recept bi mogao da ima pozitivan efekat kao onaj u slučaju Velostera i i30 N.

Glasine kažu da će korejski „hot heč“ imati veću „vatrenu moć“ u odnosu na rivale, jer će ispod haube posedovati 2,0-litarski turbomotor s 250 ks. To je 19 „konja“ više od skupog Mini Coopera JCW i 50 više od Fieste ST.

Naravno, ono u šta verujemo je da Hyundai ovaj paket može ponuditi po pristojnoj ceni.

Ono što ne ide u prilog glasina je činjenica da testni prototip ima mali izduvni lonac, tako da se možda ipak radi o 1,6-litarskoj jedinici i 200 ks.

Mada bi motor manje radne zapremine bio i manje ekskluzivan, ono što je Hyundai uradio po pitanju stajllinga svakako pozdravljamo. Tu su „nabildovaniji“ pragovi, niži prednji odbojnik i zadnje krilo.

Ovo je sjajan način da se privuče mlađa klijentela koja voli vožnju i automobile. Deset godina od vremena sadašnjeg, kada budu imali porodice, kupcima i20 N će Hyundai moći da ponudi neku praktičniju limuzinu ili krosover. Ukoliko se pokaže boljim od Pola GTI, eto punog marketinškog pogotka korejske marke.

AutoRepublika

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments