1. Home
  2. Prezentacije
  3. Stigao je osveženi BMW M5! (GALERIJA)
Stigao je osveženi BMW M5! (GALERIJA)
0

Stigao je osveženi BMW M5! (GALERIJA)

411
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon ažurirane standardne varijante Serije 5, sada je prikazana i restilizovana verzija potentnog M5. 

Kao što smo već i navikli kod nemačkih premijum proizvođača, restilizacija je donela samo blage vizuelne izmene, čisto da se model malo podmladi i da mu se produži tržišni „rok trajanja“. Kod osveženog M5, najviše promena odigralo se na anfasu.

Promenjen je izgled odbojnika, rešetka je nešto veća nego ranije, a uvećane su i dimenzije usisnika za vazduh. Osim toga, LED svetla u kućištima su izvedena u obliku slova „L“, što sve doprinosi nešto agresivnijem izgledu naspram nekadašnjeg izdanja.

Manje izmena je izvedeno na zadnjem delu vozila. Malo su drugačiji odbojnik i difuzor, dok je veća promena zapravo implementacija nove svelosne grupacije. BMW je ponudio i nove naplatke od 19 cola, a kupci koji se odluče za M5 Competition model dobiće i detalje u eksterijeru od crnog hroma.

Najveća promena u kabini je potpuno „digitalno“ okruženje vozača, odnosno postavljanje dva displeja od 12,3 inča od čega jedan koji imaju ulogu za kontrolu informativno-zabavnog sistema, a drugi služi kao instrumentalna tabla. BMW je ubacio u M5 i novi info-zabavni sistem iDrive 7. Kupcima osveženog M5 biće dostupni i AppleCar i Android Auto, i obe opcije su moguće za upotrebu beskontaktnim putem.

Naravno, performantni sedan i dalje ima pregršt naprednih aktivnih bezbednosnih sistema. Kao standardna oprema dolazi AEB, potom sistem za napuštanje trake, upozorenje za vozila u „slepom“ uglu, kao i automatsko gašenje dugih svetala kada naiđe u susret drugi automobil. Ukoliko se kupi i dodatni Driving Assistance Professional package dobija se i „pametni“ tempomat, kao i sistem za održavanje vozila u traci i još nekolicina naprednih tehnoloških rešenja.

Ono što se nije menjalo, jesu agregati i performanse. BMW M5 koristi 4,4-litarski twin-turbo V8 motor koji raspolaže sa 600 konjskih snaga, dok u verziji Competition, snaga doseže i celih 625 “konja”. U Competition izdanju BMW M5 u stanju je da ubrza do 100 km/h za svega 3,3 sekunde!

Osveženi performantni sedan iz Bavarije snagu šalje na sva četiri točka, no vozaču su na raspolaganju tri moda upotrebe ovakvog pogonskog sklopa: 4WD, 4WD Sport, i 2WD  (koji je praktično namenjen za driftovanje).

AutoRepublika 

(411)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments