1. Home
  2. Prezentacije
  3. Seat predstavio restilizovanu Atecu (GALERIJA)
Seat predstavio restilizovanu Atecu (GALERIJA)
1

Seat predstavio restilizovanu Atecu (GALERIJA)

393
1
Podelite sa prijateljima:

Španska marka prikazala je osveženi SUV. 

Vizuelne promene su tolike suptilne, da će ih samo izuzetno vešto oko lako primetiti. Za one koji nemaju toliko izoštreno čulo vida ova restilizacija praktično je prošla bez nekih bitnijih izmena. Tu su sada nešto drugačiji odbojnici i izgled svetlosnih grupacija, uz izmenjenu rešetku. Osim standardnih paketa opreme Reference, Style i FR, sada je tu i Xperience.

Xperience od ostalih trimova razlikuje nekoliko detalja, s tim da se najupečatljivija razlika ogleda u aluminijumskim umecima. Seat se potrudio da ipak ponudi malo više kada je reč o prostoru za personalizaciju vozila, pa tako kupci mogu odabrati između 14 točkova različitog dizajna od 16 pa sve do 19 cola, kao i između deset boja karoserije. Ateca sada nudi kompletno LED osvetljenje već u bazičnoj opremi.

U kabini je najveća novina digitalni instrumentalni panel od 10,25 inča koji dolazi u paru sa ekranom za kontrolu informativno-zabavnog sistema (dijagonale 8,25 ili 9,2 inča u zavisnosti od paketa opreme). Restilizovana Ateca može se pohvaliti i sa novim upravljačem, a Seat navodi i da je kvalitet materijala podignut na viši nivo.

Kada je reč o paleti motora, uvodni agregat je trocilindarski 1,0 TSI sa 110 ks. Nakon njega sledi 1,5-litarski benzinac sa četiri cilindra koji raspolaže sa 150 ks. Vrh ponude kod benzinskih agregata ostaje 2,0 TSI sa 190 ks. Ovaj motor dostupan je i sa manuelnim šestostepenim menjačem, ali i sa DSG transmisijom. Što se tiče dizel pogonskih jedinica, 1,6 TDI je otišao u istoriju, a na njegovo mesto stupio je novi 2,0 TDI koji dolazi u dve varijante: sa 115 ks ili 150 ks.

Ateca se pokazala kao veliki uspeh za Seat, a otkako je stigla na tržište 2016. godine prodato je više od 300.000 primeraka. Prodaja osveženog modela trebalo bi da krene u trećem kvartalu ove godine.

AutoRepublika 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ne znam kako je na drugim tržištima, ali, ja malo pre pogledah cenovnik za Srbiju, cene aktuelne Atece nisu normalne. Nisu to bile te cene u vreme kada sam ja nju gledao u salonu. Ove cene sada su skroz „nadrogirane“. A tek predstoji dodatni „redizajn cena“ uz „redizajn vozila“.