1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Harley-Davidson predstavio LiveWire, svoj električni motocikl (GALERIJA)
Harley-Davidson predstavio LiveWire, svoj električni motocikl (GALERIJA)
0

Harley-Davidson predstavio LiveWire, svoj električni motocikl (GALERIJA)

262
0
Podelite sa prijateljima:

Kako kažu u američkoj kompaniji, Harley-Davidson prolazi kroz velike promene. 

LiveWire je predstavljen prvo kao konceptualni model pre nekoliko godina, a veliku pažnju javnosti zadobio je i kroz ulogu motocikla Kapetana Amerike u jednom od ostvarenja iz franšize Avengers. Sada je na EICMA Harley prikazao serijsku varijantu modela LiveWire i otkrio nešto više detalja, ali će se za potpunu specifikaciju morati još sačekati.

Kako se navodi u saopštenju za medije proizvođača iz Milvokija, LiveWire namenjen je za urbanu eksploataciju i to je oblast u kojoj će se on najbolje snaći. Nije rečeno koja je snaga, ni autonomija elektromotora koji ovaj model koristi. Ono što jeste potvrđeno to je da će električni motocikl Harleya koristiti dve baterije. Jednu, primarnu, koja se koristi za napajanje energijom motora, i drugu, sekundarnu čija je namena da obezbedi energiju za svetla, digitalnu instrumentalnu tablu i GPS navigaciju.

LiveWire ispod sedišta ima spakovan kabal za punjenje, ali još uvek nije poznato koliko je potrebno vremena za punjenje baterije od „prazne“ do 80% na običnom, kućnom punjaču.

Harley-Davidson jeste ukazao na to da je zbog postavke baterija i elektromotora centar teže kod ovog motocikla izuzetno nisko, te će uz odlična ubrzanja koja pruža ovakav vid agregata definitivno biti odličan izbor i za one željne malo više adrenalina. Osim toga, navodi se da LiveWire koristi potpuno aluminijumski ram, da je prednje i zadnje ogibljenje zadužena Showa, kao i da su kočnice proizvod Bremba.

Marka iz Milvokija saopštiće više informacija o svom električnom motociklu u januaru, a LiveWire počeće sa prodajom naredne godine. Da je Harley-Davidson posvećen stvaranju čitavog portfolija električnih motocikala govore i zvanični planovi. Naime, ova marka predvidela je 2022. godinu kao krajnji rok za formiranje game e-motocikala, a kao krajnji cilj navodi se „uloga vodećeg proizvođača električnih motocikala na globalnom nivou“.

 

(262)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments