1. Home
  2. Sport
  3. Vožnja na Nirburgringu poskupela, ali uz povoljnosti za sezonsku propusnicu
Vožnja na Nirburgringu poskupela, ali uz povoljnosti za sezonsku propusnicu
3

Vožnja na Nirburgringu poskupela, ali uz povoljnosti za sezonsku propusnicu

584
3
Podelite sa prijateljima:

Ako planirate da posetite Nirburgring sledeće godine, trebalo bi da prilagodite svoj budžet u skladu sa tim, jer se sprema poskupljenje. Čuveni „Touristfahrten“, to jest turistički krugovi, poskupeće za pet evra.

Pre nego što se „uznemirite“ zbog malog povećanja cena na najzahtevnijoj trkačkoj stazi na svetu, trebalo bi da znate da je to prvo povećanje u poslednjih šest godina i da su administratori staze to učinili da bi uslovi bili stabilni.

Drugim rečima, povećanje cene kruga u Nirburgringu nije novi izvor prihoda za administraciju, već jednostavno prilagođavanje rastućim troškovima života i poslovanja svuda u svetu.

Sa novom cenom, krug oko staze za Veliku nagradu Nirburgring koštaće vas 35 evra, dok će na Nordšlajfe, koji je duga staza, koja se naziva i Zeleni pakao, koštati 30 evra tokom radne sedmice, ili 35 evra tokom vikenda i državnih praznika.

Dostupan je svima sa važećom vozačkom dozvolom i automobilom koji je dozvoljen za puteve, a važe normalna saobraćajna pravila – uključujući prolazak dozvoljen samo levom stranom, kao i zabranu merenja vremena. Dakle, ne, sesija Touristfahrten nije kao dan za stazu.

Oni koji vole da posećuju Nirburgring češće tokom godine mogu da se odluče za sezonsku kartu, koja je sezonska karta koja omogućava neograničen broj krugova tokom radnog vremena. Njena cena će takođe porasti 2023. godine, ali su administratori staze odlučili da ga ponude po sniženoj ceni do 10. januara naredne godine. Od tog trenutka cena će porasti sa 2.500 evra na 3.000 evra.

Sezonska karta je najpovoljniji način da se vozi što više krugova na „ringu“ tokom godine, a to je nešto što obično stiču entuzijasti koji žive u blizini staze.

Povrh pogodnosti neograničenih krugova, vlasnik ima i popuste na kurseve u Nurburgring Driving Academy, kao i popuste na fotografije sa racetracker.de, besplatno učešće u obilascima bekstejdža, ulaz u ekskluzivno veče bioskopa i šetnju stazom na Nordšlajfe.

AutoRepublika

(584)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Dugo sam čekao da napravim ekipu i obiđem Transfagarašan i Transalpinu…. imam želju i za Nirburgring…pitam se kada će on pasti na red…

Renault Terminator

Već odavno imam želju da posjetim ovu stazu…valjda će mi se jednog dana ta želja i ispuniti.A do tada,gledam je redovno na YouTube.

BB

Nemam želju ni najmanju, i ovdje se snađem da ostanem bez dozvole 🤣😂