1. Home
  2. Vesti
  3. Osveženi Porsche 911 GT3 u Njujorku
Osveženi Porsche 911 GT3 u Njujorku
0

Osveženi Porsche 911 GT3 u Njujorku

133
0
Podelite sa prijateljima:

Salon automobila u Njujorku je ugostio brojne „muscle“ automobile, ali se tu našao i jedan pravi „fitnes instruktor“. Reč je osveženom Porscheu 911 GT3 sa moćnijim motorom i „umivenim licem“.

Snaga dolazi iz atmosferskog, šestocilindarskog boksera zapremine 4,0 litre. Isporučuje 507 ks i 460 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sedmostepena PDK transmisija je standardna, dok je šestostepena manuelna jedinica opciona. Nova automatska menjačka kutija je razvijena posebno za potrebe GT3.

Uz njenu pomoć, ovaj Porsche do stotke stiže za 3,3 sekunde a kazaljka brzinomera mu se zaustavlja na 317 km/h. Opremljen manuelnim menjačem, do 100 km/h ubrzava za 3,8 sekundi uz maksimalnu brzinu od 318 km/h. Verzija sa manuelnom transmisijom je za nijansu lakša.

Što se dizajna tiče, nije mnogo toga promenjeno. Na prednjem delu je optimizovan protok vazduha, a veći difuzor i krilo od ugljeničnih vlakana služe da poboljšanju aerodinamičke atribute. Doterivanja su doživeli i točkovi, retrovizori, kao i zadnji deo. Volan je pozajmljen od 918-ice. Kadice sa ugljeničnim vlaknima ojačanim naslonima su opcione.

 

(133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments