1. Home
  2. Vesti
  3. Japanci mame Kineze osveženim krosoverom Honda UR-V
Japanci mame Kineze osveženim krosoverom Honda UR-V
1

Japanci mame Kineze osveženim krosoverom Honda UR-V

218
1
Podelite sa prijateljima:

Honda Avancier i Honda UR-V su formalni naslednici ne tako uspešnog krosovera Crosstour, koji je bio dostupan samo na tržištu Narodne Republike Kine. Glavni detalj koji razlikuje pobrojana dva modela je proizvodni pogon u kom nastaju. Naime, radi se o istom SUV-u, samo što jedan, to jest prvopomenuti Avancier sklapa zajednički poduhvat GAC-Honda, koji je smešten u Gvangžuu, dok je kompleks u Vuhanu, pod kontrolom zajedničke kompanije Dongfeng Honda, zadužen za montažu modela UR-V.

Automobili su debitovali uz vremensku razliku od jedne godine, ali su postali predmet obavezne restilizacije, gotovo istovremeno, s obzirom na to da je osveženi Avancier, predstavljen u martu, dok se Honda UR-V upravo razgolitila.

Inače, UR-V je 4.825 milimetara dug SUV koji je dobio blago revidiran izgled. Prednje svetlosne grupacije su identične ranije korišćenim. To znači da su u ulaznoj verziji halogene, dok je LED rasveta korišćena na prestižnijim varijantama. Na svim mestima gde se pojavljuju na karoseriji, poseduje integrisanu traku izrađenu od materijala koji simulira hrom. Branici su prebolikavni, ili preciznije rečeno, samo je dodata još jedna, četvrta po redu linija opreme koja predstavlja inovirane odbojnike.

Promene u kabinskom prostoru su na nivou finih detalja. Iako je multimedijalni sistem nov, i iako poseduje ekran, osam inča dug po dijagonali, obim modifikacija ovog sistema je zaista skroman.

Kao i ranije, top verzija UR-V-a nudi kožni enterijer, uređaj za klimatizaciju u tri zone, stakleni panoramski krovni otvor, kao i sistem za aktivno neutralisanje buke generisane u spoljnom ambijentu. Naravno, dostupna je još i cela „armija“, ovde nepomenutih pojedinosti koje su osmišljene da unaprede bezbednost ili na drugi način ojačaju prodajne adute povećeg SUV-a.

Novine nisu uključile izmene u prostoru ispod haube. Avancier su UR-V praktično isti automobili. Bazićni turbo četvorocilindarski benzinac krasi zapremina od 1.5 litara i 193 konjske snage, i uparen je s varijatorom. Standardno se pogonska sila usmera ka točkovima ispred vozača.

U ponudi je i moćniji turbo agregat. On je dvolitarski i isporučuje 272 „konja“. U ovaj krosover je dospeo tako što je „pozajmljen“ iz hot heča, to jest Honde Civic Type R, uz minornu modifikaciju. Jača jedinica sarađuje s devetostepenim „automatikom“, a opciono i sa sistemom prenosa snage na sve točkove.

Osvežena Honda UR-V kreće u penetraciju tržišta Kine već sledećeg meseca, ali će osnovna oprema ovog modela biti nešto bogatija nego što je to slučaj sa Avancierom. Stoga, i početna cena treba biti viša: 35 hiljada američkih dolara, spram 4 hiljada zelenih novčanica manje za pulena koji sklapa entitet GAC Honda.

Zato i ne treba da čudi da prodajni primat u ovom dvojcu drži Avancier. Dok je pristupačnija verzija isporučena tokom prošle godine na 72 hiljade adresa, dotle je Honda UR-V dobacila do samo 28 hiljada duša.

AutoRepublika

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, ovaj 2,0 T od 272 ks dolazi i u Acuri TLX, o kojoj smo čitali ovde pre dan-dva. Dolazi i u accordu (za USA), mislim sa oko 255 ks, ali, za njega je (osim sa 6MT) uparen sa novim hondinim AT 10, dok ovaj „Kinez“ koristi AT9, to je, mislim, ZF-ov menjač (koristi ga i aktuelni civic iz 1,6 dizel).
Samo su CRVa „usrali“ sa prokletim CVTom …
Inače, kako vidim, u ovom „Kinezu“ pozadi mesta kako u SANOS ili DUBRAVA autobusu …