1. Home
  2. Zelene strane
  3. Proizveden prvi svetski električni kamion s kranom
Proizveden prvi svetski električni kamion s kranom
0

Proizveden prvi svetski električni kamion s kranom

232
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi električni kamion s platformom za kran je razvijen i predstavljen od strane kompanije Zoomlion i poneo je „pitak“ naziv ZTC250N-EV. Kamion je sklopljen u postrojenjima kompanije u u gradu Čangša, odnosno u fabrici smeštenoj u industrijskom parku. Iz proizvodne hale je izašao na dan 7. maj.

Električni kamion težak 25 tona može da dostigne najveću brzinu od 90 kilometara na sat uz punu funkcionalnost na nagibima do 50%. Sveukupna energetska efikasnost, to jest utrošak energije neophodan za rad mašine može biti niži i za 35% u odnosu na slične proizvode iz iste klase. Niti u jednom trenutku rada, količina buke koju proizvodi ovaj kamion ne prevazilazi 65 dB.

ZTC250N-EV poseduje domet s jednim punjenjem baterijskog pakovanja koji je viši od 260 kilometara, na koji način zadovoljava ogromnu većinu potreba za koje je uobičajeno da se nameću pred građevinsku mehanizaciju. Poseduje standardne utičnice za dopunu kao i prilagodljive priključke, kako bi svi kupci bili u stanju da na lagodan način izvrše dopunu baterija.

„Uortačili smo se sa najvećim svetskim dobavljačkim kompanijama iz oblasti ekološki podobnih vozila. Ciljamo na kupce kojima znači korišćenje ovog tipa krana. Naš kamion je opremljen baterijom visoke energetske gustine LFP, koja se ističe po vodećim na svetu bezbednosnim karakteristikama,“ kaže Vang Kitao, tehnički direktor odeljenja za inženjering, u okviru kompanije Zoomlion.

„Rad na karoseriji i šasiji je sproveden uz primenu ZIC inteligentne kontrolne strategije koja je kombinovana sa visoko energetskim sistemom upravljanja TCEMS kao i sistemom menadžmenta baterija BMS,“ dodao je on.

„Kreirali smo tim specijalista iz ove oblasti još 2018. godine, a njega sačinjavaju profesionalci iz oblasti istraživanja, inženjeringa, proizvodnje, kontrole kvaliteta… To nam je omogućilo proizvodnju krana u samo dve godine,“ kazao je Vang.

Inače, kompanija Zoomlion Heavy Industry Science & Technology je osnovana tek 1992. godine. Integriše znanja stručnjaka iz oblasti mašinstva, poljoprivrede i finansija. Proizvodni portfolio entiteta iz Kine uključuje više od šest stotina naprednih proizvoda iz 55 proizvodnih linija koje se prostiru na deset značajnih segmenata.

AutoRepublika

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments