1. Home
  2. Vesti
  3. I Lada je pod udarom korone
I Lada je pod udarom korone
0

I Lada je pod udarom korone

182
0
Podelite sa prijateljima:

Ruski proizvođač bori se sa posledicama pandemije korona virusa.

Mada je epidemija čini se kasnije stigla u Rusiju nego u ostatak Evrope, i ova zemlja vodi tešku bitku sa opakom bolešću. Kako i u drugim državama gde je korona našla uporište, jedan od prvih žrtava u prodajnom smislu bila je automobilska industrija.

Rusi još nisu saopštili zvanične podatke o broju prodatih automobila u prošlom mesecu u toj zemlji, ali se procenjuje da pad iznosi između 70 i 80%.

Jedan od prvih proizvođača koji je pružio informacije o prodajnom uspehu za mesec april 2020. godine bio je AvtoVAZ. Prema njihovim podacima, Lada je ubeležila pad prodaje od 71%, te je u prethodnom mesecu isporučila 9.396 vozila u Rusiji, naspram 32.316 za isti mesec prošle godine.

U navedene brojke Lada nije ubrojila prodaju modela Chevy Niva, koji se i dalje nalazi na tržištu pod brendom Chevrolet. Ovaj automobil prodat je u 659 primeraka, te sa njim ruska marka prevazilazi 10.000 prodatih vozila.

Kada je reč o Ladi, njen najpopularniji model u aprilu u Rusiji bila je Granta sa 3.058 prodatih jedinica i padom od 76%. Na drugom mestu je Vesta (-71%) i dostavljenih 2.913 primeraka, dok je trećeplasirani Largus koji je stigao do 1.286 novih vlasnika (-65%).

AvtoVAZ očekuje da će pad prodaje biti ublažen u maju, jer naglašavaju da je sredinom aprila startovala prodaja vozila Lade preko interneta, kao i da saloni u gradovima gde je to dozvoljeno sada rade uz poštovanje svih mera bezbednosti.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments