1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Prodaje se retki Mercedes W126 karavan
Prodaje se retki Mercedes W126 karavan
0

Prodaje se retki Mercedes W126 karavan

1.83K
0
Podelite sa prijateljima:

W126 generacija Mercedesove S Klase se proizvodila od 1980. do 1991. godine i po mnogim ekspertima je reč o najkvalitetnijem nemačkom automobilu u istoriji. Kupci su mogli da biraju između limuzine sa četvoro vrata i kupea sa dvoje vrata, a automobil je posebno bio popularan kao zvanični prevoz mnogih političara širom sveta.

Mercedes nikada nije ponudio karavansko izdanje, ali to ne znači da takvi automobili nisu postojali. Naime, mnoge samostalne kuće su kompletirale preradu u ovu karoserijsku konfiguraciju na osnovama limuzina, a među najpoznatijim od njih je Caro International Studio sa sedištem u nemačkom gradu Hamburgu.

Jedan od takvih primeraka je završio u Americi kod kolekcionara Stjuarta Para, a on je sada spreman da pruži priliku nekom drugom ljubitelju da postane vlasnik.

Reč je o primerku iz 1990. godine gde je za bazu poslužio model 560 SEL. Zanimljiv je i podatak da je Caro zamenio oznaku na automobilu pa je zvanično ime karavana 560 TEL. U montaži, to jest preradi limuzine u karavan, kompanija je koristila veliki broj delova sa izvornog sedana, pa je tako zadnje staklo identično.

Kompletan posao deluje da je izuzetno profesionalno odrađen, i teško je reći da ovaj karavan nije stigao direktno iz Štutgarta. Stanje vozila je i ostalo izuzetno dobro, iako je reč o automobilu starom 30 godina koji je do sada prešao oko 104.000 kilometara. Pokreće ga benzinski 5,6-litarski V8 motor s 279 „konja“, a snaga se prenosi na prenosi na zadnje točkove preko četverostepenog automatskog menjača.


Vlasnik kaže da će kupoprodajna cena biti određena „po dogovoru“, pa je teško pretpostaviti koja cifra bi zadovoljila Para. Neki eksperti kažu da je realna cifra oko 50.000 američkih dolara, ali pri tom treba spomenuti da je reč o Americi gde je W126 karavan značajno ređi automobil nego u Evropi, pa bi samim tim i vrednost mogla biti veća.

AutoRepublika

(1827)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments