1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Jawa se vraća na evropsko tržište
Jawa se vraća na evropsko tržište
7

Jawa se vraća na evropsko tržište

7.16K
7
Podelite sa prijateljima:

Legendarna marka opet će se prodavati na Starom kontinentu. 

Nekada čuvena češka Jawa bila je naročito popularna u socijalističkim zemljama. No, godine su učinile svoje, pa je tako i Jawa polako pala u zaborav, sve dok ovaj brend nisu kupili Indijci.

Sada pod plaštom Mahindre, ova marka se vraća u Evropu. Jawa je već dobila sve neophodne dozvole za ulazak na tržište EU, i za početak ponudiće tri modela.

Evropsku gamu Jawe inicijalno će činiti modeli: Jawa Classic, FortyTwo i Perak. Sva tri motocikla odišu retro stilom, što je dobra stvar, jer je takav dizajn sve popularniji u ovom delu sveta. Classic i Forty Two koriste isti agregat. U pitanju je vodom hlađeni motor sa jednim cilindrom, radne zapremine 293 kubna centrimetra koji razvija 27 ks i 28 Nm.

Nešto potentniji agregat je na raspolaganju kod modela Perak. Ta pogonska jedinica, takođe sa jednim cilindrom, ima zapreminu 334 kubna centimetra i isporučuje 30 ks i 31 Nm.

Jawa još nije saopštila podatke o tome kada će biti organizovana i zvanična premijera ovih modela za evropsko tržište, niti kolika će biti njihova cena. Očekuje se da ovi motocikli budu veoma pristupačni, što bi trebalo da bude njihov glavni adut za privlačenje evropskih kupaca.

Primera radi, Jawa Perak se u Indiji prodaje po ceni od otprilike 2.350 evra.

AutoRepublika 

(7160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Lepo izgleda.

moron

Još da nam vaskrsne i MZ 250 ETZ 🙂

Zoca

😃koji je za Jawu bio masina.Bar za 350 TS koju sam imao .Zbog dobosa napred bio je to dodatno rizican dvotockas.

svarceneger

e kakve sam misice nabildovao gurajuci javu.

Sloboleo

Meni je perak prelep model tsko zamisljam moj idealan motor doduse mozda malo jaci i sa dva cilindra. Ako ova cena bude kod nas sigurno cu je kupiti.

Janevski Nane

Isto i ja zamisljam takav model motora za mene..i kubikaza isto…stace mi jaci…ovaj je taman po mojoj meri…

Petar

Ja sam imao jawu 250 kao momak to je islo bre i zimi i leti jer nisam imao onda auto sad trazi. Da kupim opet nov
Za mene je to bila super masina 👍🥰😀😀👍