1. Home
  2. Vesti
  3. Pomešana osećanja menadžera u Porscheu zbog prodajnih rezultata
Pomešana osećanja menadžera u Porscheu zbog prodajnih rezultata
1

Pomešana osećanja menadžera u Porscheu zbog prodajnih rezultata

283
1
Podelite sa prijateljima:

Karakteristične i „šarene“, mada generalno loše, prodajne rezultate je postigao Porsche u ovoj godini. Naime, tražnja za Porscheovim automobilima je pala za svega 5%, ako se analizira prvo tromesečje u celini, spram generalnog pada tržišta od celih 25% u istom periodu.

Da je to u stvari odličan rezultat, imajući u vidu ekonomske muke koje nam je svima zadao virus Covid-19, možda i najbolje odslikava martovski pad broja novoregistrovanih automobila na evropskom nivou, spram lanjskog marta, a koji je izneo 55%. 

Verujemo da je blažem padu prodaje Porschea u odnosu na prosečni trend umnogome doprinela i priroda automobilske marke, odnosno pripadnost superpremijum segmentu, koji je po pravilu manje osetljiv na trenutne lomove na tržištu

Dakle, nemačka firma je isporučila 53.125 vozila širom sveta, tokom prvog kvartala. Što se tiče same Evrope, tražnja je porasla, s posebnim akcentom na zapadni deo kontinenta gde je plus bio popriličan (20%).

Prilikom tumačenja ovosezonskih evropskih rezultata nemačke marke, nužno je imati u vidu da je u prvom tromesečju 2019. godine, Porsche muku mučio s tranzicijom na WLTP standard.

Rezultati ostvareni u ostatku sveta su bili značajno lošiji. U Kini i Sjedinjenim Američkim Državama je došlo do pada popularnosti marke iz Cufenhauzena za 17% odnosno 20%, redom.

Najpopularniji model Porschea je bio Cayenne. U analiziranom periodu je isporučen na 18.417 adresa. Generalno, krosoveri su činili čak 63% prodaje Porschea, i to uprkos rastu broja isporuka kultnog modela 911 za 16% (8.482 primerka). Interesantno je reći da je otpremljeno i skoro 1.400 komada električnog sedana Taycan.

AutoRepublika

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Njihovu klijentelu ova pandemija verovatno ne pogadja potencijalno baš toliko egzistencijalno kao ekonomski niže segmente.