1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar Precept – dodatni detalji i fotografije (GALERIJA)
Polestar Precept – dodatni detalji i fotografije (GALERIJA)
0

Polestar Precept – dodatni detalji i fotografije (GALERIJA)

137
0
Podelite sa prijateljima:

Baš kao i u slučaju drugih proizvođača koji su lišeni tog zadovoljstva da skinu veo s najnovijih kreacija, i Polestar oseća da je ostao nedorečen u vezi s Precept konceptom, koji je trebalo da bude predstavljen u Ženevi.

Prikazana „onlajn“ krajem februara, ova elektrifikovana mašina, dizajnerski mešavina između Tesle i Porsche Taycana, ponovo je u centru pažnje ove nedelje, jer je šef kompanije, Tomas Ingenlat, odlučio da nam pruži neke dodatne detalje vezane za ovaj projekat.

Precept je za sada samo studija i ne znamo o kakvom konkretno pogonu se radi. Međutim, s obzirom na to da govorimo o Polestaru, a jasno uviđamo odsustvo završetaka izduvnih cevi, lako možemo pretpostaviti da je reč o električnom, performantnom vozilu.

Spoljne linije Precepta reflektuju generalnu ideju, već viđenu na drugim modelima Volvoove „franšize“, ali je enterijer domen gde je ovaj proizvođač zablistao.

Urađen je u veganskom stilu, što u slučaju automobila znači da su obilato korišćeni reciklirani materijali  i vrlo malo plastike. Enterijer je izrađen na taj način da je njegova masa redukovana za 50 odsto u odnosu na regularni Polestar, uz smanjenje vibracija za čak 250 odsto i povećan otpor pri sudaru.

Tu su dva velika ekrana koja pomažu vozaču, 9,0-inčni horizontalni, opremljen funkcijom praćenja oka i 15-inčni, koji služi kao glavni interfejs između vozača i automobila. Info-zabavni sistem je baziran na Androidu, baš kao i kod Polestara 2, a dolazi s mogućnostima koje je obezbedio Google za upotrebu u automobilima, poput asistenta, mapa i ADAS-a.

Kao što smo spomenuli, nema informacija vezanih za pogon, pored činjenice da dotična struktura može da ugosti ogroman paket baterija. S obzirom da je reč o konceptu, malo je verovatno da će ući u serijsku proizvodnju, ali ono što možemo da očekujemo je transfer izvesnih tehnologija u buduće modele marke.

AutoRepublika

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments