1. Home
  2. Vesti
  3. Rukovodstvo Daimlera smanjuje sebi plate
Rukovodstvo Daimlera smanjuje sebi plate
1

Rukovodstvo Daimlera smanjuje sebi plate

170
1
Podelite sa prijateljima:

Upravni odbor i drugi visokorangirani rukovodioci nemačkog giganta u naredna tri meseca primaće manju platu.

Članovi upravnog odbora, uključujući i izvršnog direktora Olu Kelenijusa, odreći će se 20% svoje plate do kraja godine, dok će plata ostalih menadžera na visokim pozicijama biti smanjena za 10%, ali samo za sledeća tri meseca.

Šef Daimlera, Ola Kelenijus, prihodovao je na ime plate u 2019. godini 1,34 miliona evra. Osim toga, dobio je još 3,5 miliona evra kroz druge kompenzacije, pre svega akcije i bonuse. Umanjenje se odnosi samo na platu, a ne na ostale vidove prihoda.

Smanjenu platu imaće i pripadnici nadzornog odbora kompanije Daimler, i to za 20%. Ovaj odbor ima 20 članova, od čega su polovina predstavnici radnika.

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Al’ su otkinuli od svojih usta … Brate mili, 10% od plate naredna tri meseca ?!?