1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulietta spremna za penziju
Alfa Romeo Giulietta spremna za penziju
2

Alfa Romeo Giulietta spremna za penziju

699
2
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač i zvanično je potvrdio da će se proizvodnja modela Giulietta završiti ove godine.

Jedan od visokorangiranih rukovodilaca Alfe, Fabio Miljivača, kazao je da će hedžbek otići u istoriju krajem ove godine. „Još uvek nemamo tačan datum, ali poslednja Giulietta će sići sa proizvodnih traka do kraja tekuće godine“, rekao je Miljivača.

Na taj način gama Alfe postaje još manja. Hedžbek C segmenta plasiran je na tržište daleke 2010. godine i uprkos dobrim prognozama na startu karijere, nije uspeo da stigne do željenog broja kupaca.

Što se tiče prodaje, najbolja godina za Giuliettu bila je 2011, kada je u Evropi isporučeno skoro 79.000 primeraka. Lane je Alfa na Starom kontinentu prodala svega 15.690 jedinica.

Direktnog naslednika, bar za sada, neće biti. Ali hoće posrednog – na mesto Giuliette stupiće krosover Tonale.

Alfa je prepoznala sve veću glad kod kupaca premijum segmenta za krosoverima, te konačno šire svoju SUV gamu.  Model Tonale već smo videli u konceptualnoj formi, a najavljeno da će ove godine biti prikazana i serijska varijanta. No, kako je koronavirus poremetio kompletnu automobilsku industriju, moguće je da će doći do odlaganja premijere.

Da li će se Alfa Romeo u potpunosti oprostiti od C segmenta još je nejasno. Moguće je da se italijanska marka vrati u ovu klasu nakon spajanja FCA i PSA grupacije, jer je nerealno očekivati da će sposobni Karlos Tavarez propustiti priliku da novonastali entitet ima još jedan model u popularnom kompaktnom segmentu.

AutoRepublika

(699)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Za mene, vanvremenski dizajn. Nešto kao Alfa 147.

Pomponije

Mislim da je loš potez ostati bez modela u C segmentu.

Pogotovo što će Alfa uskoro imati pristup PSA motorima, pa bi uz skraćenu platformu Giulije mogli da naprave odličan paket.

Ako jedan Mercedes ne beži iz C klase, zašto bi se Alfa, koja želi taj premijum oreol, sklonila iz tog segmenta?