1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat-Chrysler nudi „beskamatni“ kredit na 84 meseci u Americi
Fiat-Chrysler nudi „beskamatni“ kredit na 84 meseci u Americi
3

Fiat-Chrysler nudi „beskamatni“ kredit na 84 meseci u Americi

481
3
Podelite sa prijateljima:

Tokom četvrtka, automobilske kompanije će objaviti prodajne rezultate u prva tri meseca u Sjedinjenim Američkim Državama, a pretpostavlja se da podaci svakako neće biti „lepi za oko“. Zahvaljujući epidemiji korona virusa, većina građana ne napušta svoje domove pa je kupovina novih automobila u drugom planu.

Hyundai je već najavio da je prodaja pala za 43% u mesecu martu u poređenju sa istim periodom prošle godine dok je Toyota prošla nešto bolje sa padom od „samo“ 37%. General Motors, koji je preostao da izvesti o mesečnoj prodaji i koncentriše se na kvartale, kaže da je prodala u prva tri meseca pala za 7,2%.

Proizvođači se bore kako mogu i većina njih nudi kupovinu preko interneta, nikakvu obavezu plaćanja u prvih 90 dana kao i niske kamate. Ali najdalje je otišao Fiat-Chrysler. Naime, italo-američka korporacija kaže da većina modela sledećih mariki: Fiat, Alfa Romeo, Dodge, Chrysler, Jeep i Ram sada mogu da se kupe na „beskamatni“ kredit i to na čak 84 mesečne rate, a novi vlasnici takođe neće morati plaćati svog novog ljubimca prvih 90 dana.

To nije sve i kupovina je lakša nego ikada pre. Potencijalni kupci su u stanju da pronađu svog ljubimca na internetu, popune svu potrebnu papirologiju, čak i da predaju svoj sadašnji automobil kao ulog i izaberu dodatnu opremu. Nakon što se proces kompletira automobil će im biti isporučen na kućnu adresu. Ova ponuda važi samo za kupce sa odličnom kreditnom istorijom.


Akcije Fiat-Chryslera su izgubile na vrednosti za 4,9% pa se njima sada trguje na berzi za 6,84 američka dolara, nakon što je kompanija objavila pad prodaje od 10,2% u prvom tromesečju ove godine. Prezentovani podaci o vrednosti akcije se odnose na jučerašnji dan, odnosno 1. aprili, i nisu nikakva šala.

Za kraj da dodamo da nije loše znati da „beskamatni“ krediti ne postoje, a da nam proizvođači pokušavaju prodati tu „foru“ kako bi nas naveli na brzopletu kupovinu, što iskusnije u stvari odbija od kupovine jer se nužno zapitaju „gde je u ponudi još neka fora koju nisam zapazio“. Dakle, kada dobijete ponudu s takozvanim (lažnim) beskamatnim finansiranjem, znajte da je suština u tome da je prodavac snizio cenu, pa na tu sniženu cenu zaračunao tržišnu kamatnu stopu i tako došao do „neizmenjene“ cene, čime se stekao privid pružanja usluge besplatnog finansiranja. Promislite, shvatićete i sami da ništa na svetu nije besplatno.

AutoRepublika

(481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

U Americi obicno nude izbor – ili da dobijes 0% kamatu na punu trazenu fabricku cenu ili da uzmes popuste. E sad, zavisi od proizvoda do proizvodja sta se vise isplati. Na Honde ili Subaru recimo popusti su minimalni tako da se bolje isplati uzeti 0%. Sa druge strane, Fiat-Chrysler, Nissan i slicni imaju toliko velike popuste da se retko kad isplati uzeti 0% kamatu, jer popusti na neke njihove proizvode (pre svega na Ram) znaju biti i do $12.000 na fabricku cenu. Veca „prica“ ovde je kredit na 84 meseca, to niko pre u Americi nije nudio. Vecina kredita… Pročitaj više »

moron

Znaš kako kažu – „Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani“ 🙂
Ako je „dobar popust“, ja bih „u normalna vremena“ radije uzeo njega, neko „beskamatni kredit“ na 84 meseca.
Ali, ovo nisu „normalna vremena“.
I baš je „kocka“. Inflacija u ova „luda pandemijska vremena“ lako može početi da galopira svuda, i u USA i Evropi, pa da se čoveku na kraju više isplati „beskamatni kredit“ ( ako bi zaista takav bio).

Yankee

Istina je to, ali mnoga istrazivanja pokazuju da je Amerikancima bitnija cena mesecne rate nego ukupna suma novca. Tako da ce mnogi uzeti 0% kamatu na 84 meseca i pri tom platiti punu precenjenu cenu nego da uzmu standardan kredit na 60 meseci sa recimo 3,9% kamatom i pri tom uzmu popust od recimo $8.000 – jer na taj nacin manje placaju mesecno (i ignorisu da ce placati dodatne 3 godine).