1. Home
  2. Industrija
  3. Seat ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini
Seat ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini
0

Seat ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini

134
0
Podelite sa prijateljima:

Španska marka saopštila je kompletne podatke o prodatim automobilima u prethodnoj godini i imaju razloga za slavlje. 

U 2019. godini Seat je isporučio 574.078 vozila, što je novi rekord za ovaj brend. Rast prodaje bio je visokih 10,9%, a kao glavni adut u ostvarivanju rekorda navodi se veliki uspeh SUV modela. Gama automobila sa povišenim klirensom španske marke broji tri modela, a to su: Ateca, Arona i Tarraco.

Pomenuta tri SUV-a imala su učešće u prodaji Seata od čak 44%! Odlične vesti stižu i iz performantnog brenda Cupra koji je prošle godine prodao 24.664 automobila, uz rast prodaje od 71,8%!

Tri najbitnija tržišta za Seat ostala su ista. Naravno, na prvom mestu je Nemačka sa 132.537 prodatih automobila, sledi Španija (107.954), te Velika Britanija sa 68.882 isporučena vozila.

Ipak, iako beleže odlične rezultate u prethodnih nekoliko godina, Španci su obazrivi. Seat najavljuje „tešku“ godinu, jer veruju da će efekti pandemije korona virusa imati snažan uticaj na prodaju novih automobila, pre svega u Evropi.

Osim toga, kao izazovi se ističu elektrifikacija, potom norme povodom flotne emisije štetnih gasova, ali i sve veći troškovi razvoja novih tehnologija. Zbog makroekonomske situacije, Seat je najavio da će odložiti svoj ulazak na kinesko tržište.

Kao novi region za koji je Seat posebno zainteresovan navodi se Latinska Amerika. Uprava proizvođača iz Barselone veruje da može iskoristiti duboke veze ovog dela sveta sa Španijom za bolji plasman svojih vozila u toj oblasti.

Seat najavljuje da nastavlja sa ulaganjem u elektrifikaciju i da imaju velika očekivanja od drugog po redu EV modela. Ističu da će u budućnosti svojim kupcima ponuditi niz pogonskih sklopova, kako bi za sebe odabrali ono što im najviše odgovora.

Kao primer ove strategije navode novi Leon koji je dostupan sa benzinskim i dizel motorima, ali i kao plug-in hibrid. Osim pomenutih pogonskih jedinica u ponudi su i blagi hibrid i agregat koji koristi komprimovani prirodni gas.

Seat navodi da će u 2020. godini nastaviti da radi na razvoju vozila u sferi mikromobilnosti.

AutoRepublika 

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments