1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Čitajte tekst ispisan sitnim slovima u garantnim uslovima!
Čitajte tekst ispisan sitnim slovima u garantnim uslovima!

Čitajte tekst ispisan sitnim slovima u garantnim uslovima!

500
0
Podelite sa prijateljima:

Skoro istovremeno s promocijom restilizovanih modela Solaris i Creta, Hyundai je u Rusiji, onako tiho, takoreći ispod stola, izmenio garantne uslove za navedene automobile. Međutim, ne samo zbog diskrecije proizvođača u smislu obaveštavanja javnosti o promeni, već i zbog toga što su osnovne odrednice garantnog roka ostale neizmenjene, pogoršanje garantnih uslova za kupce, je teško uočljivo na prvi pogled.

Dakle, osnovna garancija ostaje aktivna tokom prvih 150 hiljada kilometara prevaljenih u najviše pet godina, ali za razliku od ranije, duga je lista izuzetaka od osnovnih, izloženih pravila. Svi izuzeci iz inače izdašne garancije se odnose na skupe sklopove i komponente.

Zavrtnji sistema ogibljenja i komponente upravljačkog sistema, silen blokovi na trouglastim poprečnim ramenima, zadnja polukruta osovina, glavčine točka i njihovi ležajevi i dalje su pokriveni garancijom tokom prvih pet godina eksploatacije, ali se defekti na njima neće priznati ukoliko nastanu nakon prevaljenih prvih 100 hiljada kilometara.

Za ispravnost amortizera, šolja i ležajeva amortizera proizvođač garantuje tokom svih (inicijalno proklamovanih) pet godina upotrebe vozila, ali sada samo do 70 hiljada „provozanih“ kilometara.

Novi garantni uslovi važe i za horizontalne stabilizatore. Oni i dalje traju ukupno pet godina, ali eventualne reklamacije neće biti priznate ukoliko se problem dogoditi na 31.001. kilometru.

Dalje, garancija na katalizator i elemente izduvnog sistema traje svega tri godine ili 100 hiljada kilometara, zavisno šta prvo istekne.

Za kraj da dodamo, to jest ponovimo, na sve ove sklopove je ranije važila garancija od 150 hiljada kilometara ili pet godina.

AutoRepublika

(500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments