1. Home
  2. Održavanje
  3. Da li znate šta je Bosch Esitronic program? (VIDEO)
Da li znate šta je Bosch Esitronic program? (VIDEO)

Da li znate šta je Bosch Esitronic program? (VIDEO)

1.46K
0
Podelite sa prijateljima:

Bosch Esitronic program za servisne radionice sa novim online mogućnostima i bržim ažuriranjem

Uvek u korak s vremenom uz Esitronic 2.0 Online

  • Brza instalacija programa i manje zahtevanog memorijskog prostora u slučaju online upotrebe
  • Bosch Esitronic 2.0 Online tekstualna pretraga omogućava direktan pristup bitnim informacijama
  • Online režim sada dozvoljava potpunu upotrebu CAS Plus
  • Kompletan dijagnostički pristup Esitronic korisnicima na vozilima FIAT sa bezbednosnim ograničenjem pristupa

Od 2018. godine, servisne radionice koje imaju pretplate za Bosch Esitronic program mogu paralelno koristiti online verziju programa. U smislu novih funkcija, Bosch dalje unapređuje Esitronic 2.0 Online verziju zasnovanu na povratnim informacijama brojnih korisnika. Putem „download managera“, servis se sada može opredeliti za brzu instalaciju koja ne zahteva veliki memorijski prostor. U ovom slučaju, jedino ECU dijagnostika (SD) i pojedinačni katalozi rezervnih delova se čuvaju na vašem računaru. Dodatne informacije – kao što su uputstva za pronalaženje grešaka i uputstva (SIS), informacije o održavanju (M), dijagrami žičenja (P) i modul „popravke zasnovane na iskustvu – poznati kvarovi i popravke“ (TSB/EBR) se mogu koristiti online.

Istovremena dostupnost potrebnih informacija

Koristeći opciju „brza instalacija i online upotreba“ u DDM-u, veličina preuzetog paketa može biti smanjena za 50 odsto. Ovo ne samo da čuva prostor na vašem računaru već značajno smanjuje vreme instalacije. Podaci i info tipovi za online pristup su dostupni vrlo brzo. U ovu svrhu, razvojni inženjeri Esitronic programa su optimizovali vreme učitavanja u vidu pametnih strategija skladištenja i posebno brzih servera za manje čekanja. Ovo čak omogućava korisnicima sa sporim internetom korišćenje online mogućnosti Esitronic 2.0 Online programa na vrlo prijatan način.

Kao što koriste online pretraživače, zaposleni u servisnoj radionici mogu koristiti tekstualnu pretragu u Esitronic 2.0 Online programu kako bi pristupili traženoj informaciji. Termin pretrage može uključivati specifične simptome, određene greške ili specifične komponente vozila. Čim korisnik unese prvo slovo termina za pretragu, biće mu predloženi odgovarajući termini. Kada je termin pretrage pronađen, rezultati se izlistaju u skladu sa njihovom relevantnošću i prikazani su sa kratkim opisom.

Opcije za online upotrebu će biti dodatno proširene u toku naredne godine. Nakon toga, katalozi rezervnih delova za opremu (A), dizel (D) i elektronika (E) će takođe biti dostupne online dodatno smanjujući veličinu paketa za preuzimanje. I pored svega navedenog, kompletan Esitronic paket koji uključuje sve fajlove i programe može biti skladišten lokalno na računaru servisne radionice.

Čak i CAS plus program (eng. „Computer Aided Services), koji povezuje instrukcije za pronalaženje grešaka i dijagnostičke funkcije na pametan način i podržava Esitronic korisnike u njihovom svakodnevnom radu, se može u potpunosti koristiti u online modu. Ovo omogućava servisnim radionicama da uvek budu u koraku sa vremenom i najnovijiim informacijama – nezavisno od redovnih ažuriranja – pošto razvojni inženjeri Esitronic programa konstantno objavljuju ažurirane podatke. Informacije o novim vozilima, na primer, su uključene u online verziju servisnog programa samo nekoliko meseci nakon njihovog predstavljanja na tržištu.

Direktan pristup tehničkoj podršci putem Esitronica

Za one korisnike koji su se pretplatili za tehničku podršku Bosch stručnjaka za servisne radionice, postoji još jedna prijatna novost. U slučaju komplikovanih ili sofisticiranih problema, zaposleni u servisu mogu pritiskom na dugme u glavnom meniju Esitronic programa da postave tehnički zahtev. U tom slučaju, svi bitni podaci se automatski prosleđuju Bosch stručnjacima. Protokoli, slike i ispitne vrednosti se takođe mogu proslediti. Zaposleni u servisu dobija izveštaj i istovremeno biva obavešten o mogućim rešenjima putem telefona ili e-mail poruke.

Online bezbednosni sertifikati ovlašćuju Esitronic korisnike za bezbedan pristup dijagnostici FIAT vozila

Od septembra 2020. godine, svi novi modeli vozila u Evropi moraju imati bezbedan pristup podacima po OBD protokolu. U ovu svrhu, proizvođači vozila trenutno razvijaju takozvane bezbednosne procedure, značajno ograničavajući pristup upravljačkom sistemu vozila putem OBD utičnice. S ovim, samo ovlašćeni mehaničari će biti u mogućnosti da obave kompletnu dijagnostiku vozila. U tom pogledu, FCA grupa (FIAT Chrysler Automobiles) je jedan od pionira koji oprema svoja vozila ovom tehnologijom. Kako bi nastavio da obezbeđuje Esitronic korisnicima potpun dijagnostički pristup FIAT vozilima, Bosch će predstaviti rešenje na Autopromotec 2019 u Bolonji, krajem maja ove godine. U ovu svrhu, bezbednosni sertifikati su razmenjeni putem internet konekcije tokom dijagnostike vozila. S ovim, Esitronic korisnicima se omogućava pristup vozilu. Kao preduslov, servisne radionice koje žele da koriste ovu funkciju moraju koristiti ispitne uređaje najnovije KTS generacije – KTS 560, KTS 590, KTS 350 ili KTS 250. Pretplatnici Esitronic programa će dobijati potrebna podešavanja programa kroz redovna ažuriranja.

Izvor: Bosch

(1455)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments