1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Tjuning
  4. Chevrolet eCOPO Camaro – električni muscle car
Chevrolet eCOPO Camaro – električni muscle car
0

Chevrolet eCOPO Camaro – električni muscle car

228
0
Podelite sa prijateljima:

Na manifestaciji SEMA, Chevrolet je prikazao potpuno električni Camaro. 

Dobro ste pročitali, u pitanju je muscle car na struju… Šta kažu puristi na ovako nešto ne smemo ni da zamislimo, ali u pitanju je (za sada) samo konceptualni model.

Chevrolet je eCOPO Camaro razvio u saradnji sa sportskim timom Hancock and Lane Racing i Patrikom Mekkjuom, srednjoškolskim profesorom koji stvara električne modele za pravolinijske trke ubrzanja. Model eCOPO zasnovan je na standardnom COPO izdanju Camaroa.

Umesto V8 agregata, ova varijanta koristi dva BorgWagner elektromotora koji vozaču na raspolaganje dostavljaju 700 ks i 814 Nm. Chevrolet navodi da postavka baterija sada nudi odnos mase od 44:56 u korist zadnjeg dela automobila.

Amerikanci su saopštili da ovaj model koristi baterije od 800 V, što bi u teoriji trebalo da mu omogući znatno brže punjenje istih.

General Motors je potvrdio da je električni Camaro za sada samo konceptualno izdanje, ali da definitivno posmatraju situaciju, te da postoji velika šansa da će doći do transplanta tehnologije u buduće električne modele ove kompanije.

Za kraj, informacija za ljubitelje pravolijinskih trka ubrzanja. Chevrolet eCOPO Camaro sposoban je odsprintati četvrt milje za manje od devet sekundi!

Posmatrajući ovaj eCOPO Camaro postaje jasno da električni automobili i retro stil idu ruku pod ruku!

 

(228)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments