1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini
Lamborghini ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini
0

Lamborghini ostvario rekordnu prodaju u 2019. godini

325
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač prodao je prošle godine 8.205 automobila. 

U 2019. godini prihod Lamborghinija iznosio je 1,81 milijardu evra (+28%), dok je prodaja skočila u odnosu na 2019. godinu za čak 43%.

Ovakav uspeh nože se naravno pripisati modelu Urus, te ne čudi da se drugi brendovi luksuznih i sportskih automobila bore da plasiraju i svoj SUV u ovoj klasi. Pomenuti Urus je tokom prethodne godine stigao do 4.962 kupca, dok je Aventador prodat u 1.104 primerka, a Huracan u 2.139 jedinica.

Šef Lamborghinija, Stefano Domenikali, rekao je da prodajni rezultati za 2019. godinu reflektuju dobru strategiju kompanije sa pametnim plasmanom novih automobila. „Gradeći na našim dosadašnjim rezultatima nastavljamo sa pripremom daljeg održivog razvoja“, kazao je Domenikali.

Urus je otkako je stigao na tržište 2018. godine praktično transformisao Lamborghini. Danas je njihov najprodavaniji model (i to ubedljivo), i nema naznake da će u skorije vreme potražnja za ovim vozilom da opadne. Ipak, italijanska marka nema nameru da prelazi  brojku od 8.500 prodatih automobila na godišnjem nivou.

Domenikali je jednom intervjuu krajem prošle godine istakao da Lamborghini ne želi da izgubi ekskluzivnost, te da žele da stabilizuju prodaju na nivou od 8.500 vozila na godišnjem nivou, sve dok im gama ne bude imala četiri modela.

„Plan je da dostignemo 8.500 isporučenih primeraka naredne godine i da se u tom okviru stabilizujemo. Očekujem rast prodaje superautomobila od 3% na godišnjem nivou, i ne možemo očekivati da potražnja za Urusom traje doveka. Dakle, treba nam četvrti model, ali on neće stići pre 2025. godine“, rekao je tada šef Lamborghinija.

AutoRepublika 

(325)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments