1. Home
  2. Vesti
  3. BMW zatvara sve fabrike u Evropi
BMW zatvara sve fabrike u Evropi
2

BMW zatvara sve fabrike u Evropi

3.37K
2
Podelite sa prijateljima:

Šef BMW-a, Oliver Cipse, saopštio je da će ta kompanija zaustaviti proizvodnju automobila u svim fabrikama na Starom kontinentu. 

Cipse je naveo da je BMW odgovoran prema svojim radnicima, te da zbog korona virusa zatvaraju sve pogone u Evropi, ali i proizvodnju u Južnoafričkoj republici. Fabrike BMW-a ostaće zatvorene najmanje do 19. aprila.

„Moramo biti odgovorni u dva smera, prvom zaštiti zdravlje naših radnika, i drugo, ostvariti najbolji mogući balans kada je reč o profitabilnosti“, rekao je Oliver Cipse.

On je dodao da će ovaj prekid sklapanja automobila imati veoma negativne posledice ne samo po BMW, već po čitavu automobilsku industriju. Cipse je naveo da BMW očekuje značajno manji profit nego 2019. godine, te da će i proizvodnja biti na mnogo nižem nivou.

„Što se tiče profita, očekujemo najlošiji rezultat u prethodnih nekoliko godina“, zaključio je šef BMW-a.

AutoRepublika 

(3369)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Što se mene tiče, posle 21. februara ste odmah mogli na dvomesečnu pauzu 🙂 Ja vam ništa ne bih zamerio ni tada, a kamoli sada da danete dušom malo. Zaslužili ste 🙂

Lola

Ček dok potroše zalihe baterija za hibride.