1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagenovi zaposleni dobijaju bonus od 4.950 evra
Volkswagenovi zaposleni dobijaju bonus od 4.950 evra
0

Volkswagenovi zaposleni dobijaju bonus od 4.950 evra

383
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja je u 2019. bila veća za 2,6 odsto.

Mada se čini da se prodaja automobila na globalnom planu suočava s padom, Volkswagen je uspeo da 2019. kompletira s pozitivnim bilansom.

Nemačka marka je godinu završila s napretkom od 2,6 odsto. Mada se ne radi o rekordnom rezultatu, kompanija je čak i u SAD prodala 363.322 vozila, uključujući i dva modela koja su napustila ovo tržište 2017. S tim u vezi, VW je najavio da će svojim zaposlenim isplatiti bonuse.

Radnicima će biti isplaćeno dodatnih 4.950 evra na ime dobrih rezultata. „Zaposleni u Volkswagenu su ponovo demonstrirali snažne timske performanse tokom 2019.“, rekao je šef grupe, Herbert Dis. „Oni su dali ključni doprinos poslovnom uspehu Volkswagena.“

Bernd Osterlo, predsednik Generalnog radničkog saveta, rekao je da je prošla godina bila teška za kompaniju, ali da su „VW-ovi zaposleni vredno radili da gurnu nemačkog proizvođača prema napred“. Bonus je određen tokom prethodnih kolektivnih sporazuma s radnicima, koji su već dobili izvestan bonus prošlog novembra. VW će zaposlenima ostatak distribuirati kroz majske plate. „Oni su to zaslužili“, dodao je on.

Međutim, nešto što se poleti visoko, mora i da se spusti, a čini se da se upravo to dešava s prodajom auotmobila, jer se mnogi proizvođači pripremaju za veliki pad tokom 2020., jer COVID-19 virus nastavlja da se širi, ograničavajući brojne ekonomije širom sveta.

„Za 2020., jasno je da su očekivanja ograničenija“, upozorio je Gunar Kilijan, član Volkswagen HR odbora. „Transformacija će zahtevati posvećivanje, fleksibilnost i efikasnost, ne samo u pogledu koronavirusa. Samim tim ekonomija i Volkswagen se suočavaju s veoma izazovnom godinom.“

Ovo je vreme kada VW punom parom stremi elektrifikaciji. Prošle nedelje je potvrđen dolazak ID.4, prvog električnog krosovera marke. Sledećih nekoliko meseci će biti ključno za kompaniju, kao i druge proizvođače, koje čekaju turbulentne ekonomske promene.

AutoRepublika

(383)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments