1. Home
  2. Vesti
  3. FCA zaštitio prava na šest naziva od kojih su neki prilično čudni
FCA zaštitio prava na šest naziva od kojih su neki prilično čudni
0

FCA zaštitio prava na šest naziva od kojih su neki prilično čudni

376
0
Podelite sa prijateljima:

„Apache“ i „Tomahawk“ imaju neko mesto u istoriji FCA, ali „Orange Peelz“?!

Mnogi proizvođači automobila su suspendovali odlaske na posao zbog pandemije koronavirusa. Ipak, zabrinutost za FCA nije vezana za aktuelni zdravstveni problem, već nešto drugo. Naime, italo-američka kompanija je zaštitila neka veoma čudna imena u Američkom zavodu za patente.

Lista nedavno dodatih naziva je objavljena na Wagoneerfans forumu, a svi datiraju od 6. marta. Na njoj su imena poput „Apache“, „Tomahawk“, „Farout“, „Top Dog“, „Shocker“ i „Orange Peelz“. Ovo poslednje je nekako… uznemiravajuće, mada nije poznato za šta su dotični termini vezani.

Apache je u prošlosti imao veze s Jeepom. Moguće je da će se odnositi na budući paket, a možda čak i novi model. Slično, Tomahawk je najpoznatiji kao Dodge Tomahawk koncept motocikla iz 2003., koji je posedovao Viperovu V10 mašinu. Mada nije konkretno vezan za neki FCA proizvod, Farout je, slično Wayoutu, termin koji je Jeep iskoristio za jedan od svojih „Easter Jeep Safari“ koncepata.

Sve ovo navodi na nešto drugačije spekulacije. Naime, Jeepova godišnja Uskršnja (Easter) avantura se bliži. Prošle godine je bilo šest koncepata namenjenih za vožnju po teškim terenima, a sada imamo šest naziva pred nama. Da li su to možda imena novih „Easter Jeep Safari“ modela za 2020.? Shocker bi možda mogao da bude hibrid ili čisto električni terenac?

Za sada nam ostaje da čekamo. Tizeri za dotični događaj obično startuju krajem marta, što je samo par nedelja udaljeno od nas.

AutoRepublika

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments