1. Home
  2. Prezentacije
  3. Novi sedan Geely Galaxy L6 u virtuelnoj javnosti
Novi sedan Geely Galaxy L6 u virtuelnoj javnosti
1

Novi sedan Geely Galaxy L6 u virtuelnoj javnosti

176
1
Podelite sa prijateljima:

Početkom ove godine, Geely Holding je najavio novu porodicu Galaxy, koja će uključivati isključivo elektrifikovane automobile. „Prvorođeni“ je bio hibridni krosover Galaxy L7, ujedinjen sa drugom generacijom „tradicionalnog“ Geelyja Boyue, već je bio u prodaji kod kuće.

A uskoro će Kinezima biti ponuđen drugi „galaktički“ model – limuzina L6. Na slikama lokalnog Ministarstva privrede, četvorovratna limuzina je prikazana.

Limuzina ima prilično „mirni“ izgled, karakteristike – prednji kraj u stilu električnog automobila (rešetka hladnjaka se nalazi na dnu branika), svetleća traka koja kombinuje farove, ručke na vratima i zadnja svetla napravljena u obliku jedne kocke. Još jedna karakteristika su dva staklena dela na krovu. Pored toga, limuzina ima poseban amblem, izmišljen za liniju Galaxy: pravougaoni „štit“ sa sivim ćelijama.

Model je zasnovan na platformi CMA (Compact Modular Architecture), koju su Kinezi razvili zajedno sa Volvoom. Dužina Geelyja Galaxy L6 je 4.782 mm, širina 1.875 mm, visina 1.489 mm, a međuosovinsko rastojanje je 2.752 mm. To jest, po svojim dimenzijama, limuzina nije daleko od restilizovanog Hyundaija Elantre.

Još nema slika unutrašnjosti, ali neki izvori kažu da je dobio vertikalni multimedijalno postavljen tablet, kao i drugi sveži modeli Geelyja (uključujući i Galaxy L7).

Galaxy L6 ima hibridni pogon. Prema preliminarnim podacima, uključuje 1.5 benzinski turbo motor (163 KS), par elektromotora i trobrzinski DHT Pro menjač. Sistem može da radi u serijskom ili paralelnom režimu, ali je pogon samo prednji.

Punopravna premijera Galaxyja L6 biće održana u bliskoj budućnosti, a naći će se u prodaji pre kraja trećeg kvartala. Inače, neki kineski specijalizovani mediji veruju da će u asortimanu Geelyja novitet zameniti model Emgrand L. Kompanija još nije objavila planove za izvoz porodice Galaxy.

AutoRepublika

 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Veoma elegantan dizajn! Ovde su se sigurno umesali dizajneri Volvoa i Polestara. Sada uporedite ovaj dizajn sa aktuelnom ponudom Audija koji je u krizi – nije ni cudo, vecina njegovih modela je estetski zastarela!