1. Home
  2. Vesti
  3. VW u februaru isplaćuje dodatnih 500 evra „korona bonusa“ radnicima
VW u februaru isplaćuje dodatnih 500 evra „korona bonusa“ radnicima
0

VW u februaru isplaćuje dodatnih 500 evra „korona bonusa“ radnicima

320
0
Podelite sa prijateljima:

Radnici Volkswagena će uz februarsku platu dobiti još pet stotina evra neto bonusa na ime pomoći poslodavca radnicima u uslovima kontinualne zdravstvene krize. Na ovaj način su ispunjene želje rukovodstva radničkog sindikata koji je kampanju s ovim ciljem lansirao krajem prošle godine.

Danijela Kavajo, kao šefica radničkog sindikata je ovim povodom izjavila: „Ovaj bonus u sred korone jeste još jedan pokazatelj toga koliko je važno ukazati poštovanje ljudima u ova teška vremena. Mi kao uprava radničkih sindikata na konkretnim lokalitetima gde posluju fabrike, jasno smo poslali povratnu poruku poslodavcu u kojoj smo naglasili da se uvek mogu osloniti na nas. Pritisak kom smo bili izloženi je bio ogroman, radili smo u uslovima pandemije, uklapali se u skraćeno radno vreme bez dodatnih isplata za menjanje smena. Balansirali smo između rada od kuće i brige o deci u uslovima onlajn održavanja nastave… To je samo par primera. Ovih 500 evra koje dobijaju radnici, biće suma za isplatu, odnosno netirana od poreskih opterećenja.”

Praktikanti, dvojni studenti i doktoranti će dobiti naknadu od 300 evra kako bi lagodnije prebrodili krizu s koronom, dok se najavljeni bonus odnosi na sve radnike koji privređuju na lokacijama pod kontrolom firme Volkswagen AG. U slučaju povremenog rada ili odsustva, iznos bonusa će biti srazmerno umanjen.

Ovde valja podsetiti da je ljudstvo Volkswagena već tokom prošlog leta inkasiralo sumu od hiljadu evra, pa je uz ovih pet stotina dodatnih evra, iscrpljen maksimalan iznos predviđen za takve namene.

Pomenuta šefovica Danijela Cavajo je dodatno naglasila: “Bez obzira na ovu pomoć vezanu za pandemiju, pričamo s poslodavcem i o šemi učešća u ostvarenoj dobiti. Biće teško postići da dobijemo bilo kakva sredstva po tom osnovu pre novembra. Ali, nastavićemo našu borbu da bi ovo važno postignuće bilo dohvatljivo!”

Direktor odeljenja za kadrove Gunar Kilijan je takođe imao šta da kaže o ovom novom bonusu za zaposlene: „Zdravstvena kriza je nametnula niz zahteva koji su se postavili pred radnicima, nezavisno od toga da li su radili u fabrikama ili od kuća. Iskazana prilagodljivost i neumorna posvećenost našeg tima su neobično postignuće i mi želimo da pokažemo da raspoznajemo tu okolnost. Upravo zato smo i podebljali ovaj bonus vezan za koronu.”

AutoRepublika

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments