1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe (GALERIJA)
Predstavljen Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe (GALERIJA)
0

Predstavljen Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe (GALERIJA)

1.28K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je prikazao restilizovani performantni SUV. 

Kupeoliki SUV jeste alternativa za standardni AMG GLE 63 S, sve u cilju privlačenja kupaca koji su zainteresovani za ovakav, nešto atraktivniji izgled modela.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe koristi već dobro poznati 4,0-litarski twin-turbo V8 agregat. Za ispomoć je tu i sistem EQ Boost, koji je u suštini 48 V starter-generator. Ovaj sistem u stanju je da pomogne SUS agregatu sa dodatnih 21 ks i 250 Nm u trenucima kada je to potrebno.

Inače, potentni SUV raspolaže sa 603 ks i 850 Nm, što mu omogućava maksimalnu brzinu od čak 280 km/h. Doduše, ovaj model u stanju je i za veću brzinu, ali je naravno elektronski limitiran na navedenu granicu. Snaga se na oba osovine prenosi putem devetostepenog automatskog menjača.

Što se tiče samog izgleda automobila napravljene su određene promene u odnosu na GLE 63 S. Osim kupeolike, padajuće linije krova, tu su i novi detalji na prednjem delu vozila, kao i potpuno drugačiji zadnji deo automobila naspram standardnog modela.

Unutar vozila kvalitet materijala je naravno na veoma visokom nivou. Sedišta su prekrivena Nappa kožom, dok su inserti od karbona vidljivi u celoj kabini. Naravno, tu je i nezaobilazni MBUX sistem sa već poznatom postavkom sa dva displeja, gde jedan ekran glumi instrumentalnu tablu, dok se drugi koristi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Osveženi SUV trebalo bi da se nađe u prodaji u drugoj polovini tekuće godine.

AutoRepublika 

(1284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments