1. Home
  2. Vesti
  3. Opel se vraća na japansko tržište
Opel se vraća na japansko tržište
0

Opel se vraća na japansko tržište

224
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka najavila je da će se vratiti na japansko tržište i to sa tri modela. 

Opel će u Japan poslati Corsu, Grandland X i Combo Life. Sva tri automobila proizvodiće se u Evropi, a potom izvoziti u spomenutu državu.

Corsa će u Japanu biti dostupna kao EV, a trenutno je u igri i promena naziva kako bi se model učinio privlačnijim tamošnjim potrošačima. S druge strane, Grandland X dolaziće kao plug-in hibrid.

Opel najavljuje da će prodaja njegovih vozila na Dalekom istoku početi 2021. godine, a do 2023. godine veruju da će njihovi prodajni saloni pokrivati veći deo japanske teritorije. Plan Nemaca je da svoje izložbeno-prodajne lokacije baziraju u velikim gradovima, jer su uvereni da će njihovi kupci mahom biti iz urbanih sredina.

PSA grupacija je inače već prisutna u Japanu, a prošle godine su Citroen, Peugeot i DS u toj zemlji kumulativno isporučili nešto manje od 16.000 automobila.

Najsnažniji strani automobilski brend u ovoj državi jeste Mercedes koji je prošle godine prodao više od 66.000 vozila. Za njim slede BMW i Volkswagen.

Proizvođač iz Riselshajma je godinama važio za gubitaša i marku bez jasne perspektive, no otkako je došao pod plašt PSA grupe sve se promenilo. Sposobni Karlos Tavarez uspeo je da za kratko vreme postavi Opel na noge i sada je u planu dalje širenje.

Nemačka marka mora da smanji zavisnost od evropskog tržišta, te je plan da do 2025. godine više od 10% prodaje tog brenda bude van Starog kontinenta. Opel će ući ili se vratiti na 20 tržišta do 2023. godine.

Pre nego što je napustio Japan, Opel je u toj zemlji ostvarivao mešovite rezultate. Najbolja godina bila je 1996. kada su isporučili više od 30.000 automobila, dok su 2006. godine kada su se povukli prodali manje od 2.000 vozila.

AutoRepublika 

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments