1. Home
  2. Sajmovi
  3. Volkswagen Atlas osvežen
Volkswagen Atlas osvežen
3

Volkswagen Atlas osvežen

600
3
Podelite sa prijateljima:

Planirana restilizacija američkog SUV-a Volkswagen Atlasa, je prošla bez iznenađenja. Veliki krosover koji poseduje tri reda sedišta u putničkoj kabini je usvojio stilska rešenja promovisana na skraćenoj verziji nazvanoj Atlas Cross Sport. Potkresana verzija, to jest Cross Sport varijatet, je prezentovan krajem prošle godine. 

Pred nama je novo lice Atlasa koje obeležavaju LED svetlosne grupacije smanjenih dimenzija, kao i preoblikovana maska hladnjaka. Sada su i branici drugačiji, mesnatiji, dok je na zadnjem kraju postavljena svetleća traka koja se proteže celom širinom vozila. Takođe, grafika „stop svetala“ je revidirana. Povrh svega navedenog, dužina noviteta je uvećana za 75 milimetara.

U ponudi noviteta će se naći i verzija sa više sportskim stilom koja će po tradiciji nemačke marke biti označena linijom opreme R-Line. Takav Atlas će krasiti agresivniji branici, točkovi koji uključuju felne prečnika 20 ili 21 inča, kao i ostali detalji koji u oku posmatrača bude lažnu veru da automobil poseduje neke dodatne, realne sportske atribute.

Što se tiče modifikacija koje su kroz restilizaciju zahvatile prostor u putničkoj kabini, treba naglasiti da je nov obruč upravljača, zatim ekran virtuelne instrumentacije i unapređeni medijalni sistem kojim je dokazano da on može suštinski biti bolji od prethodnika, bez potrebe da dođe do uvećanja broja inča po dijagonali ekrana.

Osnovni paket opreme je kod novajlije „podebljan“ u odnosu na verziju pred restilizaciju, pa tako sada uključuje AEB sistem koji omogućava autonomno kočenje u slučaju kritičnih situacija, a što se odnosi i na zaštitu pešaka.

Funkcija adaptivnog tempomata je dobila prošireni sadržaj pa tako sada Atlas može da se samostalno zaustavi, ali i da se nanovo pokrene, ukoliko se za to u saobraćaju stvore mogućnosti u intervalu od tri sekunde po prisilnom zaustavljanju. Ukoliko pak prinudna pauza potraje duže od “akademske tri sekunde”, neophodno je da vozač, kratkim pritiskom na papučicu gasa ili na taster smešten na volanu, potvrdi želju da vozilo krene.

Stare pogonske jedinice uključuju turbo četvorocilindarski 2.0 TSI motor koji razvija skoro 240 konjskih snaga, kao i atmosferski V6 agregat zapremine 3,6 litara s 280 “konja”. Oba motora su uparena s osmostepenim “automatikom” Sada će dvolitarske verzije moći da se naruče u Americi, čak i s pogonom na točkove obe osovine, za razliku od ranije kada su bili dostupni samo kao “FWD manekeni”. Izvozne varijante Atlasa su od samog starta tržišnog života modela, dakle pre restilizacije, isporučivane tako konfigurisane.

Unapređeni Volkswagen Atlas će pred američke kupce na proleće. Kasnije će ovaj krosover i u Evropu, tačnije samo u Rusiju gde će poneti naziv Teramont.

AutoRepublika

(600)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Gledam prednji deo ovog monstruma (na slikama), pogledam prednji deo F150 – u USA ne postoje propisi o zaštiti pešaka, ili nešto ne znam? Ovo sve udara u grudni koš, kakvo crno bacanje pešaka na haubu…

Yankee

U Americi ima jako malo pesaka, cak i u vecim gradovima. Napravili su da sve mozes da radis iz auta i to ne pricam figurativno vec bas sve mozes da radis iz auta. Sad cak i prodavnice daju opciju da im posaljes spisak hrane i oni ti sve spreme i ubace u auto na parkingu. Doduse uvek postoje velike sanse da ce udariti u biciklistu, oni su najveca nocna mora u saobracaju …

Eki

Ovo kako je krenulo, Amerima će se uskoro prodavati zgrade sa 4 točka… Gledam onaj Escalade od prije neki dan i sad ovo… Gluposti… A kao što tnt kaže, pjesaci ni 1% nisu uzeti u obzir, pitanje je da li se iz ovoga pjesak I može vidjeti na razdaljini manjoj od nekih 7-8 metara