1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Restilizovani Audi R8 (galerija)
Premijera: Restilizovani Audi R8 (galerija)
0

Premijera: Restilizovani Audi R8 (galerija)

468
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je i zvanično zategao bore svom superautomobilu, koji je od sada dolazi sa nešto izmenjenim izgledom i još snažnijim motorom. 

Stručni mediji i sam Audi podeljenog su mišljenja oko R8. Model je hvaljen u svim testovima koji su sprovedeni, dok sa druge strane, Audi godinama unazad nije zadovoljan prodajnim rezultatima R8. Stoga je i bilo vreme za restilizaciju, kako bi se pre sve ga prodaja pogurala napred.

Ono o čemu se mnogo nagađalo bilo je da li će se nemačka marka odlučiti da ponudi i još jedan, manji agregat od V10. Ipak, do toga nije došlo, Audi je odlučio da se zadrži na potentnom atmosferskom V10 koji sada u standardnoj varijanti modela R8 proizvodi 570 konjskih snaga, što je za 30 jedinica više nego što je to bio slučaj sa verzijom pre restilizacije.

Kupe sa pomenutim motorom do „stotke“ stiže za 3,4 sekunde, a kabriolet za 3,5 sekundi. Maksimalna brzina za kupe iznosi 324 km/h, dok je model bez krova sposoban da pojuri do 322 km/h.

Kruna ponude je R8 V10 performance quattro čiji agregat sada razvija monstruoznih 620 ks i 580 Nm. Ovom modelu je za sprint do 100 km/h potrebno samo 3,1 sekunda, dok maskimalna brzina iznosi 331 km/h!

Što se tiče dizajnerskih, vizuelnih izmena one su suptilne, ali ipak evidentne. Quattro geni odlikuju se u tri male rupe koje se nalaze ispod linije zatvorene haube. Na zadnjem delu automobila dominira ogromni difuzor kao i veliki ovalni završeci izduvnih cevi.

 

(468)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments