1. Home
  2. Vesti
  3. Nalik Arteonu za mnogo manje novca od Pola – Changan Eado
Nalik Arteonu za mnogo manje novca od Pola – Changan Eado
4

Nalik Arteonu za mnogo manje novca od Pola – Changan Eado

9.81K
4
Podelite sa prijateljima:

Changan Eado je na internetu pre vremena, odnosno pre volje proizvođača, predstavljen u osveženom izdanju. U pitanju je limuzina, dakle vozilo sa četvoro vrata koje je ovom prilikom usklađeno sa korporativnim identitetom kineskog proizvođača.

Novajlija Changan Eado je u matičnoj zemlji promovisan prošle godine a prva generacija sedana je u intervalu od 2014. do 2016. godine nuđena, što se Evrope tiče, samo na ruskom tržištu. Kako je u tom periodu samo 200 primeraka prodato u najvećoj državi na svetu, marka se povukla.

S druge strane, prodaja ovog modela u Kini se meri desetinama hiljada. Ipak, tokom 2018. godine je zabeležen pad prodaje od 4% jer je plasirano ukupno 88.972 primeraka. U periodu od početka godine do kraja avgusta, isporučeno je 43.620 Changanovih sedana Eado, što je za čak 34% manje u odnosu na uporediv period iz prethodne godine. Sada se proizvođač nada da će restilizacijom rešiti problem posrnule tražnje.

Zahvaljujući Ministarstvu industrije Kine, u prilici smo da vidimo novitet. Doduše, predmetni organ nikada ne obnaroduje fotografije unutrašnjosti vozila, ali i ovo što vidimo spolja deluje dovoljno intrigantno kako bi naše interesovanje bilo pobuđeno.

Njuška limuzine Eado je, kao što smo naveli, u liniji sa korporativnim dizajnerskim jezikom Changana: velika maska hladnjaka je dodatno narasla, baš kao i kod krosovera CS55 i CS75 Plus. Odbojnici ovog sedana takođe deluju agresivinije, a nova je svetlosna signalizacija. Prostor predviđen za montažu registarske tablice je izmešten ispod poklopca prtljažnika.

Eado je porastao u dužinu za 20 milimetara pa se tako proteže na 4.730 milimetara. Nasuprot tome, visina je manja. Sa 1.555 splasnuo je na 1.505 milimetara. Širina i broj centimetara između osovina su ostali identični 1.820 i 2.700 milimetara, redom. Fotografije Eadoa pre restilizacije možete videti ispod.

Iako fotografija unutrašnjosti nema, na osnovu onog što je krasilo limuzinu pre restilizacije, kao i na osnovu ostatka game marke Changan, verujemo da je Eado dobio novi multimedijalni sistem i virtualnu instrumentaciju. Jedino u najprestižnijem paketu opreme se verovatno nalazi i veliki stakleni panoramski krov.

Pogonske jedinice tradicionalne verzije sedana (postoji i električna), prema preliminarnim informacijama obuhvataju identične motore kao ranije, odnosno u restilizaciji nisu menjani. Dakle, tu je benzinski turbo četvorocilindraš zapremine 1,4 litra, a na raspolaganju je i atmosferac od 1,6 litara. Prvonavedeni motor razvija 158 konjskih snaga uz 260 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok drugi isporučuje 128 konjskih snaga i 161/168 Nm (zavisno od menjačke kutije).

Turbo motor je ukombinovan sa sedmostepenom automatskom transmisijom s dvostrukom spojnicom, dok atmosferski benzinac koristi usluge manuelnog menjača sa pet stepeni prenosa ili „šestobrzinskog automatika“. Pomenutu „zelenu“ verziju pokreće 136 konjskih snaga moćan elektromotol koji nudi deklarisanu autonomiju od 400 kilometara (po NEDC – šarena laža ciklusu).

Zvanična premijera restilizovanog sedana Changan Eado će biti upriličena u matičnoj državi u kasnijem delu godine. Pre restilizacije se tamošnjim kupcima nudio po ceni od nepunih 9.200 evra. Da li ćemo biti u prilici da se radujemo atraktivnom i super-priuštivom sedanu iz Kine u Evropi? U dogledno vreme teško, mada je izvesno da će Rusima biti ponuđeni krosoveri ove marke, i to veoma brzo.

AutoRepublika

(9813)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

kinezi neće nikada u evropu, osim sa kapitalom u akcijama, vw i ostali monopolisti koji kontrolišu eu tržište neće dozvoliti da se arteon prodaje po ceni sandera, jer jbg moraju se zaraditi milijarde za plaćanje tolikih kazni

s mile

bejahu nekada Japanci, pa Koreanci, uskoro i Kinezi… u Evropi….

Inevitably… što bi rekao Agent iz Matrixa….

Dikh tu kava

Nestvarno, jbt..

Bungi

Nalik VW Aertonu.???A u cemu, u izgledu i proporcijama ni slican.