1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin odustao od električnog sedana
Aston Martin odustao od električnog sedana
1

Aston Martin odustao od električnog sedana

102
1
Podelite sa prijateljima:

Težak period za britansku marku. 

Šef Aston Martina, Endi Palmer, opisao je upravo okončanu godinu kao potpuno razočaravajuću. Vredno jedne akcije ove marke na berzi pala je na cenu od svega 4 funte.

Stoga i vest koju prenose britanski mediji da je Aston Martin odustao od plasiranja električnog sedana Rapide E. Ovaj automobil prikazan je isprva kao konceptualni model 2015. godine, da bi onda bio najavljen za serijsko izdanje.

Prošle godine Rapide E je zasijao na Goodwood festivalu. Po onome što se tada moglo videti, automobil je praktično bio spreman za serijsku proizvodnju koja je trebalo da otpočne krajem 2019. godine.

Aston Martin je najavljivao ograničenu seriju od svega 155 primeraka, i čak je počeo da prima narudžbine za ovaj EV. Sada stižu vesti da se potpuno odustalo od proizvodnje i daljeg razvoja pomenutog modela, te da će Rapide E biti korišćen kao demonstrator tehnologije i baza a buduće projekte kada je reč o elektrifikaciji.

Umesto električnog sedana, Aston Martin planira da sve svoje resurse posveti proizvodnji DBX-a, prvog SUV modela tog brenda. Prvi čovek britanske marke veruje da će DBX uspeti da donese boljitak kompaniji i izvuče Aston Martin iz teške finansijske situacije u kojoj se trenutno nalazi.

AutoRepublika

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Naravno da je odustao kad platforma modela Rapid uopšte ne dozvoljava smještaj baterija u pod između osovina.To znači da se morate pozdraviti od dobrog težišta i velikog kapaciteta baterija. Male baterije morate smjestiti u motorski prostor i pozadi umjesto benziskog rezervoara pa se dobije klasičan konvertovani auto na el. energiju što znači da se možete oprostiti od petformansi jednog Tesla S, Porše Tajkana i sličnih vozila.