1. Home
  2. Sajmovi
  3. Continental i Sennheiser prikazali 3D muzički sistem bez zvučnika
Continental i Sennheiser prikazali 3D muzički sistem bez zvučnika

Continental i Sennheiser prikazali 3D muzički sistem bez zvučnika

217
0
Podelite sa prijateljima:

Poznata kompanija iz oblasti razvoja audio tehnologije, Sennheiser je ušla u partnerstvo s čuvenim gigantom iz sveta snabdevača automobilske industrije, firmom Continental, s ciljem zajedničkog razovja 3D audio sistema koji ne bi koristio zvučnike.

Upravo takav muzički sistem, namenjen vozilima budućih generacija, je predstavljen na ovogodišnjem izdanju Sajma potrošačke elektronike. Sistem je zasnovan na već postojećoj Ambero 3D audio tehnologiji koju predstavlja Sennheiser, uz integrisanje sa sistemom koji je razvio Continental a koji nosi komercijalni naziv Ac2ated.

Ukombinovani, oni čine veoma upečatljiv muzički sistem, barem prema tvrdnjama konstruktora. Specifičnost muzičkog sklopa se ogleda i u odsustvu vidljivih zvučnika. Kako navode u kompaniji, biće primenjeni posebno razvijeni aktuatori koji zamenjuju konvencionalne zvučnike. Atuatori će biti raspoređeni unutar putničke kabine.

Primena ove tehnologije omogućava smanjenje mase muzičkih sistema za čak 75 do 90%, što je posebno značajno u doba očekivane invazije električnih automobila kojima je svaki gram mase u višku, ogroman teret u smislu značajnijeg dometa s jednim punjenjem baterijskog pakovanja. Novi audio sistem vodi i ka uštedi u korisnom prostoru u kabini elektromobila.

Na ovu temu je imao šta da kaže i Andreas Senhajzer, jedan od izvršnih direktora (očito porodične) kompanije Sennheiser: “Integrisanjem naše tehnologije AMBEO Mobility s Continentalovim Ac2ated Sound sistemom, podigli smo audio doživljaj u automobilu na veoma upečatljiv nivo. Osećaj je tako prirodan. Kao takav omogućava nove zvučne perspektive i realnost za naše kupce, odnosno korisnike novog tehnološkog rešenja.”

AutoRepublika

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments