1. Home
  2. Sajmovi
  3. Renault uvodi novu opciju Easy Link sistema
Renault uvodi novu opciju Easy Link sistema
0

Renault uvodi novu opciju Easy Link sistema

102
0
Podelite sa prijateljima:

Renault će u budućnosti predstaviti nove dostupne opcije svog sistema Easy Link, obeldanio je proizvođač na Sajmu potrošačke elektronike. Očekuje se da tokom 2020. godine, proizvođač omogući uspostavljanje informacione veze između domaćinstva i automobila ili/i obrnuto. 

Pitanje je koliko nas se seća Renaultovog koncepta Symbioz koji je predstavljen na Salonu automobila u Frankfurtu 2017. godine, ali evo da podsetimo da je to bio rani vesnik uvođenja nove tehnologije u putničke automobile francuske marke.

Juče je Renault obelodanio tehnološku inovaciju koja će materijalizovati odnos između doma i automobila. To je postalo moguće zahvaljujući potpisanom ugovoru o saradnji francuske marke s kompanijom Otodo, specijalizovanom za razradu opcija konektivnosti u pametnim zgradama.

Interakcije će biti prvo uvedene u Easy Link sistemu koji će koristiti novi modeli Zoe, Clio i Captur. Komunikacija će biti dvosmerna, odnosno vozači će biti u prilici da iz automobila postavljaju parametre uređaja koji su instalirani u njihovom domu, ali i obrnuto, odnosno da iz kuće šalju instrukcije o tome u kakvom stanju bi voleli da pristupe vozilu (s uključenim klima uređajem na primer).

Usluga konfiguracije ambijenta je izvodljiva zahvaljujući, čemu drugom do internetu i telefonskoj aplikaciji koja je relativno jednostavna. Korisnik selektuje operativni sistem, to jest pametne uređaje iz svog domaćinstva i zatim ih integriše u dostupna scenarija.

Tako je moguće podesiti scenario „Odlazak iz kuće“: na koji način se energetski sistem u kući prebacuje u štedljivi režim (isključuje se kotao za grejanje, uređaj za klimatizaciju i slično), sva rasveta se isključuje iz struje i generalno svi nepotrebni uređaji se stavljaju van funkcije. Sasvim je moguće osmisliti i potpuno suprotan scenario koji može biti nazvan, recimo „Stižemo“.

Nakon definisanja scenarija, korisnik se opredeljuje na kojoj udaljenosti vozila od doma se aktiviraju pojedini programi koji se nude vozaču.

Za kraj još da dodamo da, iako je izvesno da će do primene, odnosno ponude ove interesantne opcije svakako doći tokom tekuće godine, još uvek se ne zna kada će se to tačno dogoditi.

AutoRepublika

(102)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments