1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis udvostručio prodaju u Americi
Genesis udvostručio prodaju u Americi
0

Genesis udvostručio prodaju u Americi

244
0
Podelite sa prijateljima:

Na G70 sedan se odnosi više od polovine prodaje korejske premijum marke.

Za kreiranje nečega ni iz čega, potreban je ogroman napor. Hyundai je, kada je Genesis u pitanju, startovao s luksuznim modelom s velikim apetitima, da bi se oznaka u međuvremenu transformisala u zasebnu marku. S tri dostupna modela i još tri na putu, Genesis je udvostručio prodaju u 2019., prodavši 21.233 primerka, u odnosu na 10.311 tokom 2018.

Mada je dvostruko veća prodaja validan razlog za slavlje, čak 11.901 se odnosi na Genesis G70, koji je napravio neverovatan skok u odnosu na 409 jedinica plasiranih 2018. Prodaja G80 i G90 limuzina je neznatno pala, sa 7.662 na 7.094, odnosno sa 2.240 na 2.238. Sa druge strane, povećanje prodaje Genesisa je iznenađujuće ako se ima u vidu da korejski brend još uvek u ponudi nema SUV/krosover. Oni su doduše na putu, uz nešto još specijalnije. Prošle godine, Genesis je saopštio da i dalje planira da u ponudu stavi šest modela, tri limuzine, dva korosvera i jednu „uzbudljiviju karoserijsku konfiguraciju“. Dva krosovera su GV70, koji će podeliti platformu sa G70 sedanom, i GV80, koji će biti srodan sa G80.

Glasine su kolale da će GV80 debitovati pre kraja prošle godine, odnosno krenuti s prodajom početkom ove, ali je još uvek sve ograničeno na „tizere“. Ono što očekujemo je da GV80 debituje ove godine i zajedno sa GV70 krene s prodajom 2021.

Dodavanjem dva krosovera, Genesis će bez sumnje u velikoj meri dodatno poboljšati prodaju. I drugi premijum proizvođači su takođe ispratili trendove, te u ponudu stavili SUV/krosovere, koji generišu veliki profit.

Što se tiče misterioznog, „uzbudljivijeg“ modela, priče se uglavnom odnose na sportski kupe. Moglo  bi da se radi o G70 sa dvoje vrata, mada ne treba odbaciti serijsku verziju elektrifikovanog Genesis Essential koncepta, jer prvi elektromobil kompanije takođe treba da stupi na scenu 2021.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments