1. Home
  2. Vesti
  3. Audijevom šefu dizajna se ne dopada BMW X6, a ni X4
Audijevom šefu dizajna se ne dopada BMW X6, a ni X4
1

Audijevom šefu dizajna se ne dopada BMW X6, a ni X4

1.98K
1
Podelite sa prijateljima:

U kratkom intervjuu za britanski Autocar, šef dizajna Audija imao je šta da kaže na račun izgleda rivalskih modela, pre svega onih koji dolaze iz BMW-a. 

Marh Lihte, čovek koji rukovodi Audijevim dizajnerskim odeljenjem, rekao je da mu se dopada izgled SUV-kupea koji forsira BMW. Plavo-beli propeler smatra se začetnikom ove klase sa prvom generacijom modela X6, mada je sličnih automobila bilo i u prošlosti, pre ovog automobila.

Lihte je rekao da poštuje to što je BMW uspeo da pronađe novu nišu za krosovere, ali… „Respekt je za to što su spojili stil kupea i SUV-a, ali iskreno, meni se to uopšte ne dopada“, kazao je Audijev dizajner.

On je dodao da je Audi proučio šta se nudi na tržištu i kakav je izgled ostalih automobila u SUV-kupe klasi, pa su rešili da daju nešto ipak drugačije od onoga što nudi većina. „Tako je nastao E-Tron Sportback. Počeli smo od modela E-Tron, ali smo ga nadogradili sa krovom standardnog A7 Sportback. Sa dizajnerske strane, to je bio poprilično jednostavan proces“, rekao je Lihte.

SUV trend diktira nove klase i niše, pa je tako i kupeoliki SUV postao veoma popularan segment u poslednjih nekoliko godina. Osim što BMW sada nudi i manji X4 i X2, u stopu ga je pratio i Mercedes sa „kupe“ varijantama modela GLE i GLC.

Ni velikoserijski proizvođači nisu se odrekli svojih aduta u ovoj klasi. Primera radi, Renault ima model Arkana, a Toyota simpatični C-HR.

AutoRepublika 

(1975)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Kompletan BMW je izgubio kompas sa dizajnom, već deceniju se pate na tom polju.