1. Home
  2. Vesti
  3. Australija: Vozač kažnjen jer je u toku vožnje pio vodu
Australija: Vozač kažnjen jer je u toku vožnje pio vodu
6

Australija: Vozač kažnjen jer je u toku vožnje pio vodu

599
6
Podelite sa prijateljima:

Verovatno najbizarnija vest ove nedelje stiže nam iz daleke Australije. 

Australijska policija u Kvinslendu kaznila je jednog vozača jer je tokom upravljanja vozilom pio vodu. Kako kaže vozač po imenu Brok, on se vraćao kući nakon radnog dana koji je trajao 12 časova.

Po njegovima rečima u trenutku kada je skretao u svoju ulicu, posegnuo je za flašicom vode i tada ga je zaustavio policajac. Policajac ga je obavestio da se tokom vožnje ne smeju konzumirati tečnosti na način da to remeti pažnju i fokus vozača i napisao mu kaznu.

Brok je kažnjen sa 173 australijska dolara i dobio je jedan kazneni poen u svojoj vozačkoj dozvoli. Ipak, sve je ovo poprilično apsurdno, jer je kažnjeni vozač istakao da je nekoliko trenutaka pre nego što je uzeo flašicu vode video da automobil pokazuje spoljašnju temperaturu od čak 39 stepeni Celzijusove skale.

Policijski zvaničnici ipak tvrde da vozač kažnjen u skladu sa propisima, jer je konzumiranjem vode tokom skretanja izgubio neophodan fokus i nije dovoljno obraćao pažnju na put.

AutoRepublika 

(599)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOn

imam ja jos bizarniju, u jebenoj njemackoj moras izdrzavati bivsu zenu i poslije razvoda bar nekih 3 do pet godina. Pa ti vidi….

moron

Može verovatno i gore … Kako ono kažu, beše „Dok nas smrt ne rastavi …“ ili tako nekako …

MrCrow

Haha… e ova je dobra 😀

Don

Ima i toga.

Matija

Bolje 3 godine nego ceo zivot!

Matija

Na dugim putovanjima cesto jedem i pijem u voznji – ali samo na pravcu i kada nema gustog saobracaja.