1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra neće praviti svoj sportski automobil, fokusiraće se na SUV modele
Cupra neće praviti svoj sportski automobil, fokusiraće se na SUV modele
0

Cupra neće praviti svoj sportski automobil, fokusiraće se na SUV modele

138
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Seata, a i Cupre, Luka de Meo, potvrdio je da performantni brend neće praviti sopstveni sportski automobil. 

Stvar je jasna, ovakav automobil iziskivao bi prevelika finansijska ulaganja, i pitanje je da li bi se ista isplatila. „Ne možemo da priuštimo sebi da uložimo nekoliko stotina miliona evra u razvoj nekog modela, a da kasnije prodajemo godišnje 15.000 primeraka. To nema nikakve poslovne logike“, rekao je prvi čovek Cupre.

Umesto toga, ova marka staviće svoj fokus na SUV modele, odnosno prepravljanje i unapređivanje takvih vozila koje se nalaze u Seatovom portfoliju. „SUV-ovi daju novi koncept sportskim modelima. Nekada se u sportski automobil, najčešće dvosed, jedva ulazilo. To je sada stvar prošlosti. Krosoveri su budućnost“, rekao je Luka de Meo.

On je dodao da je uloga Seata u VW grupaciji svima poznata i jasna – brend za mlade. „Imamo mnogo odgovornosti, kako prema našim kupcima, tako i prema ostalim proizvođačima iz grupacije. Mi smo uvodni brend za Volkswagen grupu, što je izuzetno važna stvar.“

Šef Seata dodao je da će španska marka i ove godine ostvariti rast prodaje, te da će sigurno ponovo isporučiti više od pola miliona vozila.

AutoRepublika 

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments