1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Mercedes (ponovo) povlači stotine hiljada vozila u dve kampanje
Mercedes (ponovo) povlači stotine hiljada vozila u dve kampanje
3

Mercedes (ponovo) povlači stotine hiljada vozila u dve kampanje

1.38K
3
Podelite sa prijateljima:

Ovoga puta, kroz prvu akciju će nazad u servis čak 235.000 premijum automobila s trokrakom zvezdom na poklopcu motora. Pogođeni su modeli C, E i G klase kao i CLS, GLC i GT koji su proizvedeni u periodu od juna do oktobra 2018. godine.

Opoziv koji ovoga puta nosi interni kod „9190308“ globalan je po prirodi, a uslovljen je, prema navodima nemačke agencije KBA, povećanim rizikom od nastanka povreda putnika koji su smešteni na prednjim sedištima usled neispravnih kopči sigurnosnih pojaseva.

Kao posledica ove neispravnosti, i uz pretpostavku ignorisanja vizuelnih i zvučnih upozorenja usmerenih ka vozaču, moguće je da se bezbednosni sistemi ne aktiviraju u slučaju eventualne saobraćajne nesreće.

„Ukoliko do nezgode dođe, sistemi za zaštitu putnika mogu ostati bez reakcije uvećavajući tako rizik od povreda putnika,“ stoji u saopštenju nemačkog Saveznog tela za pitanja transporta (KBA).

„Najviše jedan i po sat nam je potreban kako bismo izvršili neophodne provere i rešili potencijalan problem s pojasevima“, naveo je portparol Mercedesa u svom saopštenju.

Povrh ovog povlačenja, aktuelan je još jedan opoziv. U pitanju je dodatnih 37.000 vozila, a prema onome što javnosti saopštava KBA, razlog neplanirane posete servisu ovaj put je dekorativna traka na zadnjim vratima koja može da otpadne sa svog mesta. U ovom smislu, problematični su preskupi krosoveri GLE i GLS.

Ipak, ogroman plus za Švabe je to što ovaj njihov propust ne ugrožava apsolutno nikoga već samo eventualno vlasnika – estetu koji očekuje funkcionalan proizvod na četiri točka koji je platio više od stotinu hiljada evra.

Tridesetak minuta vremena profesionalcima Mercedesa je neophodno da bi se problem efektno sanirao o trošku renomiranog proizvođača.

AutoRepublika

(1381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Šta se desava sa Mercedesom koji svako malo opoziva i da li ce od nekadasnjeg najkvalitetnijeg premijuma ostati samo sjajan imidz koji sve manje ima potvrdu u (ne)pouzdanoscu automobila. Gotivim Mercedes, ali ako ovako nastave sve manje se vise moze reci „Mecka je Mecka“. Izgleda da dolazi vrijeme koje potvrdjuje: „Lexus je Lexus“!

Eki

Nijedan proizvođač nije bez opoziva, pa čak i ta „prepostena“ Toyota i njihov podbrend Lexus, … Sasvim normalna stvar u auto industriji… Hvala Bogu sto postoje takve stvari, jer eto u ovom slučaju neko je mogao glavu da izgubi…. Eto bas Toyota je u zadnjih 5 godina u nekoliko opoziva imala oko 5 miliona automobila… Prvo je 2014 oko 2.5 miliona to bilo zbog problema sa hibridom, odnosno mogućnosti prestanka rada istog, pa onda oko 1.5 milion vozila zbog mogućnosti samozapaljenja i još oko milion zbog Takata airbaga… Nijedan auto niti proizvođač nije perfektan, niti će ikad biti, nemoguće je… Pročitaj više »