1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda potvrdila – premijera nove Fabije u maju
Škoda potvrdila – premijera nove Fabije u maju
3

Škoda potvrdila – premijera nove Fabije u maju

251
3
Podelite sa prijateljima:

Češki proizvođač uskoro će predstaviti novu iteraciju pulena iz B segmenta. 

Škoda je već saopštila određene informacije u vezi sa nadolazećim modelom, a pored toga prikazan je i set fotografija kamufliranog automobila. Više o tome možete pročitati OVDE.

Ukratko, brend iz Mlade Boleslav nema nameru da elektrifikuje Fabiju, jer veruju da bi to drastično podiglo cenu i žele da i budući hečbek bude pristupačan širokoj bazi potrošača. Ipak, to ne znači da Fabia neće napredovati na nekoliko frontova.

Pre svega usvojiće MQB A0 platformu koju koristi VW Polo, a nova iteracija češkog automobila ujedno će i porasti. Posebno je bitno istaći da će se međusosovinsko rastojanje uvećati za 94 mm, što će se posebno odraziti na prostor dostupan za putnike na zadnjoj klupi. Pored toga, biće uvećan i prtljažnik koji će moći da primi 380 l.

Paletu motora činiće isključivo benzinske pogonske jedinice, ali će pored trocilindarskih motora biti dostupni i oni sa četiri cilindra. Uvodni motor je 1,0-litarski atmosferski trocilindraš koji isporučuje 65 ks i 95 Nm, i uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem. Snažnija varijanta ovog agregata dostavlja 80 ks i 95 Nm.

Sledi turbo verzija 1,0 TSI sa dva izdanja. Slabija verzija računa na 95 ks i 175 Nm, a snažnija na 110 ks i 200 Nm. Krunu ponude čini 1,5 TSI i on će vozaču na raspolaganje nuditi 150 ks i 250 Nm.

Škoda je potvrdila da će se naredna generacija Superba proizvoditi u Slovačkoj, što će otvoriti dovoljno prostora za fabriku u Kvasinjiju. Tako će se osloboditi kapacitet za nekih 150.000 vozila u pomenutom pogonu, što bi trebalo da namiri potrebe tržišta za više SUV modela Škode, ali i jednim karavanom.

Česi će plasirati novu generaciju Fabije i u karavanskom izdanju. Fabia Combi biće predstavljena 2023. godine i silaziće sa proizvodnih linija u Kvasinjiju. Tako će Škodin model u B segmentu postati svojevrsno čudo, jer su karavani u ovoj klasi gotovo izumrli.

AutoRepublika 

(251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ko će to dočekati …

Бранило

Империја узвраћа ударац … “ Фобија напада“ 🙂 🙂 🙂

Slavko

Ima priliku da bude vredna razmatranja…