1. Home
  2. Vesti
  3. BMW, Daimler i Volkswagen kažnjeni sa 100 miliona evra
BMW, Daimler i Volkswagen kažnjeni sa 100 miliona evra
5

BMW, Daimler i Volkswagen kažnjeni sa 100 miliona evra

1.13K
5
Podelite sa prijateljima:

Nemački antimonopolski organi su saopštili da su kaznili BMW, Volkswagen grupu i Daimler sa 100 miliona evra zbog nezakonitih poteza vezanih za kupovinu čelika.

Dotične kompanije su nezakonito usklađivale cene za čelik koji se nabavljao od dobavljača, saopštile su antimonopolske vlasti, dodavši da su rezultirajuće cene plaćane najmanje do 2016.

Sve tri kompanije su prihvatile ovu odluku.

AutoRepublika

(1125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Najveci prevaranti u autoindustriji.

s mile

generalno se slažem, nekom prilikom sam imao razgovor sa čovekom koji radi u duvanskoj industriji, kaže da se s jedne srane odlično brinu o radniku i njegovim pravima, a da sa druge strane retko ko može da ih kontroliše jer su …aj da kažemo zaštićeni …jer se ogroman deo budžeta stvara zbog duvanske industrije. praktično su država u državi, slično je i sa nemačkom auto industrijom, jednostavno se opuste, jer su zaštićeni….

Don

Najmanja moguća kazna? Varaju dje stignu i onda kažu nije kartel.
A banda iz vw kaže još da ih onaj Bosanac tuži bez razloga, a vamo namještaju i cijene čelika a da neće namještati ostalo.bice zanimljivo vidjeti hoće li im (sudu) USA predsjednik dopustiti da kazne vw i sa koliko para.

moron

Pa, dobro, njima „Deutschen Vaterland“ dugoročno globalno namesti stotine milijardi, tako da oni „Vaterlandu“ mogu i da povremeno vrate nešto smešno sitno u vidu ove kazne …

Don

Baš tako,uzgred budi rečeno, čini mi se da oni imaju veliki proračun, obrcu mnogo više para nego pun k država na svijetu, tako da je ovo pretakanje iz jednog u drugi vlastiti džep, jer drzava to su oni.