1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Fetel i Leklerk oslobođeni sankcija nakon sudara na VN Brazila
Fetel i Leklerk oslobođeni sankcija nakon sudara na VN Brazila
0

Fetel i Leklerk oslobođeni sankcija nakon sudara na VN Brazila

259
0
Podelite sa prijateljima:

Šarl Leklerk i Sebastijan Fetel su „oslobođeni krivice“ za incident na Interlagosu, nakon kontakta koji ih je obojicu izbacio iz stroja.

Sve se desilo pet krugova pre kraja, kada je došlo do borbe Ferrarijevih vozača za četvrto mesto. Leklerk je uhvatio Fetela na spavanju u krivini 1 kasnim kočenjem, da bi Nemac pokušao da uzvrati na pravcu ka krivini 4.

On je uspeo da se delom bolida nađe ispred Leklerkovog, ali je u tom pokušaju odskočio ulevo kao da ga je nešto „ujelo“, jer je zapravo došlo do kontakta, koji je prouzrokovao pucanje pneumatika.

Na Leklerkovom bolidu je slomljen prednji desni točak, dok je Fetel doživeo pucanje zadnje desne gume. Oba vozača su naravno inicijalno svaljivala krivicu na onog drugog.

Stjuardi su odlučili da ispitaju incident, pozvavši obojicu na razgovor.

FIA je izdala bilten nakon brifinga, uz potvrdu da neće biti preduzimane dalje akcije, jer krivica nije pretežno ležala ni na jednom vozaču posebno.

Kada je davao mišljenje iz svog ugla, Leklerk je rekao da je Fetel pokušao da ga „stisne“ na povratnom pravcu, mada Fetel, koji je izrazio svoj bes preko radio veze, odbio kasnije da pruži svoj uvid u situaciju.

Šef Ferrarija, Matija Binoto, smatrao je da je prerano donositi sud povodom incidenta, ali je naglasio da oba vozača moraju da preuzmu odgovornost za sudar koji je rezultirao gubitkom značajnih poena, prvi put ove sezone.

Sada se i Leklerk i Fetel nalaze iza Maksa Ferštapena iz Red Bulla u borbi za treće mesto u šampionatu, nakon što je Holanđanin trijumfovao u Brazilu.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments