1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler se rešava isluženih rukovodilaca
Daimler se rešava isluženih rukovodilaca
3

Daimler se rešava isluženih rukovodilaca

226
3
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Daimlera je donelo prilično radikalnu odluku kojom se menadžerski kadar svodi na 90% dojučerašnjeg. Naime, u nemačkoj kompaniji će ostati oko 9.900 osoba zaposlenih na rukovodećim pozicijama, dok će njih 1.100 biti prinuđeno da sreću potraži u nekoj drugoj kompaniji.

Vest je prvi preneo u petak nemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung, pozivajući se na pisano obaveštenje koje je dospelo do radničkog saveta nemačkog koncerna.

Portparol radničkog saveta koji funkcioniše u Daimleru je u javnost izašao s ovim podatkom koji je dobio od šefa sindikata Mihaela Brehta.

“Radnički savet je nedavno informisan od strane rukovodstva firme o trenutnoj finansijkoj situaciji u kompaniji. Pored toga smo obavešteni i o kadrovskoj situaciji,” rekao je Breht zaposlenima. “Razgovori su započeli, a rezultata još uvek nema.”

Radnički savet Daimlera odbacuje kao rešenje prinudne otkaze ugovora o radu sve do 2030. godine, dodajući da će biti mogući sporazumni raskidi radnog odnosa što svakako podrazumeva volju obe strane.

Novi izvršni direktor kompanije Daimler će 14. novembra predstaviti inoviranu strategiju „preživljavanja“ krize, a ona bi mogla da podrazumeva dalje kresanje rashoda.

Daimler je izjavio da stručne službe rade na pripremi analize troškova koja bi trebala da omogući proizvođaču automobila, kamiona i autobusa da ostane konkurentan na tržištu i u budućnosti. Pojedinosti ove analize će prema očekivanjima da budu predstavljene javnosti tokom Dana tržišta kapitala proizvođača automobila.

“Vodimo konstruktivne razgovore s predstavnicima radne snage i ne možemo da pružimo bilo kakav komentar o navedenim spekulacijama,” čulo se iz Daimlera.

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Како се то каже, десетковаше их ?

Mustang

seča knezova (kancelar pacova)

DOn

lijepe ce otpremnine odnijeti sa sobom, tih 1100 zaradjuje kao 30000 radnika, ak ne i vise.