1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Audi e-Tron je teži od ogromnog pikapa Ram s V8 motorom
Audi e-Tron je teži od ogromnog pikapa Ram s V8 motorom

Audi e-Tron je teži od ogromnog pikapa Ram s V8 motorom

679
1
Podelite sa prijateljima:

Novinari američkog Car & Driver magazina su nedavno dobili novi Audi e-Tron kako bi se upoznali s modelom i odradili test. Neki od brojeva koji karakterišu nemački krosover, bili su poprilično iznenađujući za američke novinare.

To se pre svega odnosi na masu ovog električnog vozila koja se zaustavila na cifri od čak 2.643 kilograma, što je za 35 više nego što na vagi pokazuje brojač kada se na nju „popne“ ranije testirani Ram 1500 koji je u redakciju Car & Drivera stigao sa najvećom kabinom (sa četvoro vrata), V8 motorom i pogonom na sva četiri točka.

Iz Audija kažu da su litijum-ion baterije od 95 kWh teške 694 kilograma, ali i pored toga, masa samog e-Trona je neverovatno velika, posebno kada se u obzir uzmu i njegove dimenzije.

Sa tako velikim baterijama od e-Trona se očekivalo da će pružati i veliki domet sa jednim punjenjem, ali to ovaj put nije slučaj. Prema fabričkim brojevima ta cifra bi trebala da iznosi 326 km, ali su novinari zabeležili za 20 kilometara kraću autonomiju.

Radi poređenja, Jaguar I-Pace pruža identičan domet s jednim punjenjem baterije iako je za 450 kilograma lakši od pulena Volkswagen grupe, a pri tom i stiže sa manjom baterijom kapaciteta 90 kWh. Kategoriju predvodi Tesla Model X sa maksimalnim dometom od 472 km i težinom od 2,453 kilograma, što je za skoro 200 mernih jedinica manja masa od one koja krasi baterijski Audi. Američki predstavnik se može naručiti i sa većim baterijama (100 kWh), na koji način autonomija raste na distancu od 525 kilometara.


Bilo kako bilo, čuveno „nemačko inženjerstvo“ je ovaj put definitivno zakazalo, ali nema sumnje da će Audi brzo stići sa odgovorom, odnosno nekom boljom pričom od ove koja nosi naslov e-Tron.

AutoRepublika

(679)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koje su to sumanuto velike mase … Je li EV vozila koriste „C“ gume ? Obične gume ne mogu da izdrže toliko opterećenje … Još malo pa će morati da im stave duple točkove na osovine 🙂