1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Škodini Scala i Kamiq su dobili iste cene na matičnom tržištu
Škodini Scala i Kamiq su dobili iste cene na matičnom tržištu

Škodini Scala i Kamiq su dobili iste cene na matičnom tržištu

1.77K
4
Podelite sa prijateljima:

Škoda Scala i Kamiq nedugo nakon premijera restilizovanih modifikacija su stigle na češko tržište. Isprva će biti isporučivane u verziji nazvanoj First Edition i tu će pokazati ono najbolje što im je donela restilizacija. Odmah ćemo i reći da je početna cena za oba modela iz serije First Edition, potpuno identična.

Ona iznosi bezmalo 600 hiljada čeških kruna, što u „našem novcu“ iznosi približno 24.700 evra. Ova naknada uključuje i porez na dodatu vrednost, a on je u Češkoj Republici na nivou od 21%, dok je kod nas ta stopa 20%. Najavljeno je da će se prvi kupci obradovati novitetima u prvom tromesečju naredne godine.

Lista opreme, ni u jednom od slučajeva (po imenu Scala i Kamiq) nije za potcenjivanje. Tu su naplaci od lake legure prečnika 17 inča, farovi s tehnologijom LED-matriks, virtuelni kokpit, kamera za pomoć pri vožnji u nazad, parking senzori na obe strane automobila, beskontaktni pristup vozilu, izbor između više režima vožnje i elektronska pomagala koja omogućavaju klasifikaciju dueta čeških četvorotočkaša u nivo „1,5+“. Dakle taj set podrazumeva sistem za nadzor nad zbivanjima u mrtvom uglu vozača, adaptivni tempomat i prilagodljivu pomoć pri održavanju saobraćajne trake.

Automobile iz ove serije će biti lako raspoznati i po nalepnici s nazivom paketa opreme a koje će se naći na prednjim blatobranima, dok kod krosovera nazvanog Kamiq slučaj takav da podrazumeva i krov ofarban u crnu boju, a tu su uključeni i A stubovi, kao i kućišta retrovizora.

Za pomenutih 24,7 hiljada evra, kupac dobija jednolitarski trocilindarski turbobenzinski motor s indeksom 1.0 TSI. Isporučuje 85 kW i ukombinovan je s ručnim menjačem, dok se za 26,4 hiljada evra dobija modifikacija s istim agregatom ali i transmisijom koja je automatska (robotizovana) i s dvostrukom spojnicom. Da, radi se o DSG-u. Iskeširajte celih 28 hiljadda evra i računajte da ste dobili najprestižniju četvorocilindarsk verzij 1.5 TSI. Onda imate pogonski sklop koji integriše 110 kW i DSG.

Opciona oprema je dostupna za oba modela, pa ko želi da u Škodu uloži još dobiće nešto od sledećeg: 18-inčne felne, stakleni panoramski krovni otvor, sistem za navigaciju, grejano vetrobransko staklo i još ponešto.

Konstruktor namerava da obnaroduje cene ostalih verzija dueta novica u nekom kasnijem trenutku, a onaj ko želi da sazna više o ažuriranim modelima Škode, može lepo da se informiše ako klikne ovde.

AutoRepublika

(1772)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Znači, sa 1,5 TSI mogu da biram i Cupru Formentor, a i Kamiq ?
Mrtva trka 😊

igi

Cupra je skuplja.

Ivan

24.000 e je trenutna cena za 1.5 tsi dsg,znači cena je veća a ne ista …