1. Home
  2. Vesti
  3. Greška u sistemu za očitavanje prosečne brzine
Greška u sistemu za očitavanje prosečne brzine
0

Greška u sistemu za očitavanje prosečne brzine

6.79K
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan bračni par iz Srbije je sasvim slučajno otkrio ozbiljan propust u postavci sistema za očitavanje prosečne putne brzine na autoputevima kod nas.

Naime, zaturili su karticu koju su dobili na početnoj naplatnoj rampi, a kao posledica se, na izlaznoj stanici sa autoputa, pojavio dodatni trošak od par stotina dinara koji se odnosi na obavezu plaćanja putarine za najdužu moguću deonicu autoputa.

Međutim, s obzirom na nedostatak informacije o tome koja im je bila početna tačka uključenja na putni pravac, sistem nije bio u mogućnosti da očita njihovu prosečnu brzinu kretanja.

Ovaj trivijalni propust je veoma lako ispravljiv, na taj način što kamere na naplatnim rampama snimaju registarski broj vozila, pa u organizovanim sistemima, ne bi bilo teško dobiti sve potrebne podatke za proračun. Imajući u vidu veliku inertnost našeg državnog aparata, verovatno će biti potrebno mnogo vremena da se ovaj sistemski faul otkloni. Da je drugačije, ovaj previd se ne bi ni dogodio.

Bilo kako bilo, poštujte propise, život je najvredniji.

(6786)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments