1. Home
  2. Vesti
  3. Elvisov Mercedes ide na aukciju
Elvisov Mercedes ide na aukciju
0

Elvisov Mercedes ide na aukciju

581
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes Elvisa Prislija uskoro će se naći na javnoj aukciji.

Automobil koji je nekada koristio kralj rokenrola je SLC 450 i proizveden je 1974. godine. Pogonio ga je 4,5-litarski V8 agregat koji je razvijao po današnjim standardima skromnih 190 ks. Navedeni motor bio je uparen sa trostepenim automatskim menjačem.

Prema izvorima bliskim Prisliju, Elvis je ovaj automobil koristio kada je želeo da bude incognito u javnosti. U njegovom vlasništvu bio je do smrti 1977. godine, kada je prešao u ruke rokerovog ličnog doktora – Džoržda Nikopulosa.

Nikopulos je često optuživan da je učestvovao u propasti Elvisa Prislija jer mu je prepisivao izuzetno jake lekove. Ovaj doktor će nastaviti sa takvom praksom, zbog čega je 1993. godine izgubio licencu u SAD.

Sada je ovaj Mercedes ponuđen na prodaju putem aukcije, a na javnom nadmetanju naći će se i jedan od Elvisovih motocikala.

Stručnjaci procenjuju da će Mercedes SLC 450 biti prodat za nekih 200.000 američkih dolara. Aukcija će se održati 25. i 26. oktobra u Hard Rock Caffe-u u Njujorku.

AutoRepublika

(581)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments