1. Home
  2. Vesti
  3. Ne očekujte veliki krosover od marke Dacia
Ne očekujte veliki krosover od marke Dacia
0

Ne očekujte veliki krosover od marke Dacia

292
0
Podelite sa prijateljima:

Činjenica je da popularnost SUV vozila u svetu raste iz dana u dan. Svoj deo kolaća, marka Dacia čuva kroz ponudu modela Duster. Generalno, Dacia je svoj uspeh postigla zahvaljujući niskim cenama za vozila iz ponude, u apsolutnim iznosima mereno, dok su mišljenja na temu odnosa uloženo/dobijeno, (sa razlogom) podeljena.

Jasno je da Dacia danas predstavlja ono što je Škoda bila pre dvadesetak i više godina. Tehnologija koja je već otplatila svoje troškove razvoja, implementacijom u vozila zvučnije (patronske) marke.

Šef marke Dacia za Veliku Britaniju Luis O’Sulivan, je na pitanje novinara redakcije Autocar o verovatnoći da rumunska marka kupcima ponudi za broj veći Duster, hipotetički nazvan Grand Duster, kategorički odbacio takvu mogućnost.

Kao razlog odbacivanja ideje o krosoveru dužeg razmaka između osovina od Dustera, i sa mogućnošću prevoza do sedam putnika, O’Sulivan je naveo problem cenovne pozicioniranosti, i kolizije sa osnovnom filozofijom marke Dacia. Suština razloga za napuštanje razvoja većeg krosovera bi se mogla sintetizovati na sledeći način: “Tražiš nešto skuplje? Pogledaj šta Renault ima u ponudi!”

Da podsetimo da je Duster pre par meseci dobio novi Blue dCi 1.5 turbodizel motor, o čemu ste mogli da čitate na našim stranicama, a da će uskoro vozila marke Dacia koristiti i novi info-zabavni sistem.

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments