1. Home
  2. Vesti
  3. Ford SuperDuty sada razvija 1.424 Nm maksimalnog obrtnog momenta
Ford SuperDuty sada razvija 1.424 Nm maksimalnog obrtnog momenta
1

Ford SuperDuty sada razvija 1.424 Nm maksimalnog obrtnog momenta

1.29K
1
Podelite sa prijateljima:

Ford F-Series je apsolutni kralj prodaje u Americi. Još od 1981. godine, ovaj pikap je ubedljivo završavao na prvom mestu čak 37 godina zaredom, a uspeh je ostvaren zahvaljujući visokim kvalitetom i bogatom ponudom koja predviđa za svakoga po nešto.

Naravno, lider mora da pruža i najbolje brojeve među konkurencijom, a kada je pre par meseci Ram objavio da model 2500/3500 razvija 1.356 Nm obrtnog momenta Ford se našao u ne baš zavidnoj poziciji. Jasno, na odgovor se nije dugo čekalo i model SuperDuty (u koje spadaju modeli F-250, F-350 i F-450) razvija 475 konjskih snaga i čak 1.424 Nm obrtnog momenta.

Navedena cifra je ostvarena iz 6,7-litarskog PowerStroke V8 dizel agregata, a on je dostupan u XL, XLT, King Ranch, Platinum i Limited paketima opreme. Takođe potpuno nov je i desetostepeni automatski menjač koji menja dosadašnju menjačku kutiju koja poseduje šest stepeni prenosa.

Za one koji ipak više vole benzince, američki proizvođač vozila nudi dve opcije. Tu je poznati 6,2-litarski Coyote V8 sa 385 „konja“ i 583 Nm maksimalnog obrtnog momenta dok novi 7,3-litarski V8 stiže sa 430 konjskih snaga i 644 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ford ne preporučuje vuču prikolice teže od 16,5 tona iako je ovaj pikap u stanju da to uradi.

Prvi primerci će pristizati u salone na jesen. Kako se približava kraj još jedne godine, Ford je na putu da još jednom završi kao prodajni lider. Impresivni mehanički brojevi SuperDutyja samo mogu da učvrste poziciju na rang listi najtraženijih automobila u Americi i da na taj način kompaniji Ford donesu još jednu titulu.

AutoRepublika

(1286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Лом

Маса је мама.